Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Učitelku obviněnou ze zneužívání studentek vydali k trestnímu stíhání: Bránila se tomu šest let

Autor: ČTK - 
25. ledna 2021
10:09

Izrael v pondělí vydal do Austrálie Malku Leiferovou, která tam čelí obvinění z pohlavního zneužívání nezletilých. Leiferová, která se narodila v Izraeli, bojovala u soudu proti vydání šest let a loni spor definitivně prohrála.

Jak uvádějí izraelské sdělovací prostředky, Leiferová nastoupila do letadla v pondělí ráno, takže odletěla o den dříve, než Izrael kvůli koronaviru uzavřel mezinárodní Ben Gurionovo letiště.

Žena v extradičním řízení trvala na své nevině v kauze, v níž čelí 74 případům obvinění ze zneužívání studentek židovské školy, kterou řídila v Melbourne. V prosinci izraelský nejvyšší soud její odvolání proti vydání zamítl a ministr spravedlnosti podepsal extradiční příkaz.

Leiferová odjela pracovat do Austrálie v roce 2000, ale vrátila se o osm let později, když se v Austrálii objevila první obvinění proti ní. Při řízení v Izraeli se mimo jiné bránila tím, že jí její duševní stav neumožňuje čelit soudnímu procesu. Kritici, k nimž patří údajné oběti činů Leiferové, obvinili izraelské úřady z průtahů. Izraelský tým psychiatrů dospěl loni k závěru, že duševní stav Leiferové nebrání tomu, aby stanula před soudem.

Ani Čechám se podobné případy nevyhnuly. Rozhovor s českým mužem, který zneužil 39 dětí. Nejprve své oběti vydíral, pak některé z nich donutil k setkání a sexuálně je zneužíval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání