Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Policie našla 19 ohořelých mrtvol: Objevila je u hranic

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Facebook)
Autor: ČTK - 
24. ledna 2021
12:20

Nejméně 19 ohořelých těl našla policie v sobotu na severu Mexika u hranic se Spojenými státy. Informovala o tom dnes agentura AFP, podle níž je oblast častým místem střetů mezi drogovými kartely.

Policie našla na silnici ve venkovské oblasti u města Camargo v severomexickém státě Tamaulipas dvě ohořelá vozidla a lidské ostatky, uvedla místní prokuratura. V jednom z vozidel - v dodávce - byla na předním sedadle dvě spálená těla, další dvě byla venku a 15 v zadní části vozu, dodala prokuratura.

Podle vyšetřovatelů byly oběti zastřeleny a jejich těla následně zapálena. Na místě se ale nenašly žádné náboje, takže vyšetřovatelé nevylučují, že se vražda odehrála v jiné lokalitě. Špatný stav těl komplikuje identifikaci mrtvých.

Krvavé řádění gangů

Patnáctitisícové město Camargo se nachází u hranice s americkým státem Texas a také nedaleko města Miguel Alemán, kde bylo po střetech mezi místními zločineckými gangy v lednu 2019 objeveno 24 mrtvol, z toho 15 ohořelých.

Oblast je pravidelně dějištěm střetů mezi Severovýchodním kartelem (Cártel del Noreste), který má pod kontrolou část státu Nuevo León, a Kartelem ze zálivu (Cártel del Golfo), jenž desítky let působí v Tamaulipasu.

34 523 násilných smrtí za rok

Mexiko loni zaznamenalo 34.523 případů násilné smrti, což je jen o trochu méně než rekordních 34.608 případů z předešlého roku. Vláda začala tyto údaje registrovat v roce 1997. Násilnosti jsou často spojeny s drogovými kartely, které bojují o kontrolu cest směřujících do Spojených států.

Krimi z Česka: Brutální vraždy dvou stopařek:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání