Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podivín z chatrče pobodal pejska, kňučící zvíře našla manželka starosty

Autor: jžk - 
23. ledna 2021
16:49

V obci Kalinov na Slovensku našli naříkajícího psa s bodnou ránou. Vyděšené zvíře se ukrylo u domu starosty, kam za ním přijela veterinářka i policie. Útok má údajně na svědomí muž, který žije v odlehlé chatrči.

Video  Samotář (58) nožem bodl pejska, ten se před netvorem schoval v opuštěném domě.  - TV Joj
Video se připravuje ...

Krátce po šesté hodině večer ve čtvrtek 21. ledna uslyšela naříkání zraněného psa manželka starosty, která se ho vydala hledat. „Strašně tu skučel, manželka ho v domě slyšela. Tak se oblékla a šla ven, ale nemohla ho najít. Potom přišel i syn, spolu šli po krvavých stopách. Psa našli. A když se vrátili, objevili i nůž,“ popsal situaci starosta obce Ivan Sivák.

Podle zpravodajství televize JOJ na místo dorazila policie a veterinářka, která zraněné zvíře převezla do ambulance, kde ho důkladně prohlédla. „Myslím si, že jde o bodnou ránu nožem, respektive tržnou ránu jím způsobenou,“ zhodnotila vyšetření zvířecí lékařka Lenka Lisá.

Naštěstí to pejsek schytal jen jednou. Dostal injekci a několik stehů. „Pejsek určitě nepůjde nazpět, není čipovaný, takže ze zákona nikomu nepatří,“ konstatovala veterinářka s tím, že zvíře se dostane do rukou občanského sdružení v Humenném.

„Osmapadesátiletý muž zaútočil na psa a způsobil mu zranění, které si vyžádalo veterinární ošetření,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství policejního sboru v Prešově Jana Ligdayová. Pejsek se přitom do obce přitoulal nedávno.

Kromě rodiny starosty ho krmili i jejich sousedé, a tak byl zvyklý před jejich brankami čekat na jídlo. Proto Ivana Siváka překvapilo, že si útočník vybral za oběť právě jeho. „Humenští vyšetřovatelé započali trestné stíhání ve věci přestupku týrání zvířat,“ dodala k věci Ligdayová.

Podezřelý muž je dle slov místních podivín a samotář. Žije v odlehlé chatrči bez vody a elektřiny, do této chvíle však nevykazoval problematické chování. „Řekl mi, že jinak by už nemohl existovat,“ prozradil na muže starosta. Za ohavný čin, kdy zranil důvěřivého pejska, mu hrozí až dva roky za mřížemi. Pejsek se ze zranění i traumatu v současnosti uzdravuje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání