Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Rodiče dětského vraha (15), který zabil těhotnou expřítelkyni Patricii (†13): Bože, proč?

Autor: shp - 
20. ledna 2021
05:40

Těhotná školačka Patricie (†13) z polského města Bytom je mrtvá. Byla zavražděna! K jejímu zabití se už přiznal její bývalý přítel Kašpar (15). Děsivý případ otřásl celou sousední zemí. Rodiče dětského vraha jsou zdrceni a nechápou, jak mohl něco takového udělat. Zároveň prosí matku a otce dívky o odpuštění.

Co se stalo, je pro nás nepochopitelné a špatné. Hledáme důvody, proč to náš syn udělal, a nemůžeme je najít. Žadoníme rodiče Patricie o odpuštění. Nechceme, aby nás nenáviděli,“ řekli podle webu eFakt.pl rodiče Kašpara Jacek (44) a Patricia (38). Školačka byla zavražděna v úterý večer 12. ledna. Kašpar policii původně lhal a podal falešnou výpověď.

Byl hodné dítě, říká matka

Poté, co jeho verzi vyvrátilo jiné svědectví, šel s pravdou ven. Policii se k vraždě doznal a ukázal, kde tělo své někdejší lásky schoval. Mrtvolu ukryl u města Slezské Pěkary. „Nikdy jsme s Kašparem neměli problémy, byl hodné dítě, pomáhal prarodičům a mně, protože manžel pracuje v zahraničí. Nemůžeme to pochopit,“ řekla s pláčem zdrcená matka nezletilého vraha.

Nevím, zda nejde o následek traumatu po loňské smrti jeho babičky, se kterou si byl velmi blízký, nebo jde o něco jiného. Čas od času běžel na hřbitov a plakal. Nikdy neměl s nikým spor. Když šel něco koupit, dal to nejdřív Kubovi, svému mladšímu bratrovi a až poté sobě. Drahý Bože, proč se to muselo stát?“ smutní zlomená žena. Rodiče Kašpara webu řekli, jak se jejich syn s Patricií seznámil.

Osudové seznámení

Před rokem náš syn potkal Patricii ve skate parku ve Slezských Pěkarech. Kašpar tam jezdil na koloběžce. Nejdříve byla jeho kamarádkou, poté mi řekl, že je to jeho přítelkyně. Byla to první láska mého syna. Byly ještě děti, ale vycházely spolu dobře. Patricie navštěvovala náš dům, byla to veselá a pěkná teenagerka. Byli jsme v kontaktu s jejími rodiči, někdy brali našeho syna na výlety a prázdniny,“ pokračovala matka.

Mladý pár se náhle rozešel před třemi měsíci. „Tehdy mi řekl: ‚Mami, teď chci být sám a nechci přítelkyni.‘ Zeptala jsem se, co se stalo, ale Kašpar odpověděl: ‚Mami, rozešli jsme se, pochop to,‘ takže jsem se v tom dál nešťourala, protože to byly stále jen děti. Poté zůstával Kašpar doma a scházel se pouze s kamarády. Žádnou jinou dívku neměl,“ vysvětlila matka Kašpara Patricia.

Před vražděním si hrál s bratříčkem

Řekl mi, že až mu bude 18 let, bude vážně uvažovat o přítelkyni. Řekl mi, že se seznámil s Patricií, ale hádali se,“ dodal otec Jacek, který se z tragédie stále nemůže vzpamatovat. 12. ledna ráno nic nenasvědčovalo tomu, že k ní dojde. „Ráno jsme s Kašparem a jeho mladším bratrem Kubou hráli hry. Smáli jsme se. Po obědě, asi ve čtyři odpoledne, šel Kašpar jako každý den na dvorek,“ pokračovala máma.

Já jsem šla za svými rodiči s mladším synem. Večer se k nám kolem sedmé hodiny Kašpar přidal. Byl trochu rozrušený, ale tehdy jsem se tím ještě netrápila. Přišli jsme domů, házeli na sebe sněhové koule a on odešel vyvenčit psa. Poté mi řekl, že potkal Patricii a pohádali se,“ procedila Polka skrze slzy. V tu dobu si ještě neuvědomovala, co její syn spáchal a jaké hrozné odhalení na ni čeká.

Živá noční můra

„Byl jsem pracovně v Německu. Když jsem zjistil, co udělal, nemohl jsem tomu uvěřit. Stále doufám, že je to jen noční můra. Doufám, že se probudíme a všechno bude jako dřív. Když jsem ho viděl na policejní stanici, plakal, objímal nás a řekl ‚Promiňte mi.‘ Je to pro nás oba nepředstavitelné drama stejně jako pro rodiče. Nechápeme to, nechápeme důvod, proč to udělal,“ zoufá Jacek.

Rodiče zavražděné Patricie se dozvěděli o jejím těhotenství během policejního výslechu. Byli z toho v šoku. „Tolikrát jsme mluvili s Kašparem o mnoha věcech, řekli jsme mu, že z každé situace je východisko, i z té nejobtížnější. Možná se nám bál o těhotenství říct? Měl by v nás ale podporu. Jsme normální rodina. Pomohli bychom mu. Není to konec světa. Opravdu nechápeme, co ho vedlo k tak ohavnému činu,“ říkají svorně Patricia a Jacek.

Je mi to líto...

Jenom nám řekl: ‚Je mi to líto. Miluji vás. Postarejte se o Kubu.‘ Bojíme se, že si ublíží. Nevím, jestli si uvědomuje, jaký děsivý čin spáchal,“ uzavřeli rodiče dětského vraha. Žalobcova kancelář už zveřejnila předběžné výsledky pitvy Patricie. V nich stojí, že zemřela po bodné ráně do srdce. Na těle měla v oblasti hrudníku a břicha další zranění. Měla také podříznutý krk. „Nebudeme poskytovat žádné další informace k případu vzhledem k probíhajícímu vyšetřování,“ dodala mluvčí kanceláře obžaloby Joanna Smorczewska.

Případ z Česka, ze kterého mrazí: Vraždy stopařek

oliiiii3 ( 1. března 2021 13:38 )

Protože je škola zavřená a děcka se nudí, a bude hůř

miroslava13 ( 20. ledna 2021 17:59 )

no slečna ve 13 letech a už těhotná a v Polsku, kde jsou všichni věřící? To byla dost čilá děvenka.

msml20 ( 20. ledna 2021 16:38 )

Plést do toho Boha , obviňovat Ho či tahat do toho církev je hodně mimo. Hezky to popsala zada.
Je to velká tragédie pro obě rodiny, celoživotní bolest.

1pravda1 ( 20. ledna 2021 14:08 )

FANATISMUS PROTI POTRATŮM SKLÍZÍ TUTO HRŮZU PODLE MÉHO NÁZORU

1pravda1 ( 20. ledna 2021 14:07 )

KAŽDOPÁDNĚ SE MĚLI ZEPTAT RODIČE, JESTLI MEZI NIMI NENÍ NĚCO VÍCE... A VAROVAT JE KVŮLI VĚKU... NO ZABÍT - TO ASI NEBUDE SKVĚLÁ VÝCHOVA, STRAŠNÉ TO JE.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání