Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tomáš (34) ubodal svého tátu (†59) v kotelně: Vyslechl si definitivní verdikt

Autor: rc - 
5. ledna 2021
16:50

Tragédie se odehrála minulý rok v únoru v obci na Příbramsku. Odsouzený Tomáš V. tam ubodal svého otce (†59) v kotelně. Muži za vraždu hrozilo až dvacet let. Krajský soud v Praze však nakonec čtyřiatřicetiletému muži uložil trest při spodní hranici, deset let za mřížemi. Ten se proti rozhodnutí odvolal a v úterý stanul před Vrchním soudem v Praze! Ten měl vynést konečný rozsudek.

Na Příbramsku začátkem února minulého roku šokovala vražda, která se stala v jednom z tamních domů. Došlo tam k rodinnému sporu, který skončil vraždou! „Od ranních hodin dnešního dne, tj. 7. února, středočeští kriminalisté prověřují okolnosti úmrtí muže, ke kterému došlo na Příbramsku,“ uvedla tehdy mluvčí policie Veronika Čermáková. V domě násilnou smrtí zemřel devětapadesátiletý muž, jehož napadl jeho syn Tomáš V. nožem. Muž měl mít na těle až osm bodných ran.

Strážci zákona ještě toho dne čtyřiatřicetiletého muže obvinili a hrozil mu až dvacetiletý trest!  Muž podle informací zpravodajského webu Novinky.cz před soudem měl říci, že útoku předcházela hádka. Dvojice se měla pohádat kvůli přitápění v kotli a slovní potyčka brzy vyústila ve fyzickou. „Dál už si nevybavuji, jak to bylo, najednou jsem měl v ruce nůž,“ měl uvést u soudu s tím, že s otcem nevycházel. K rodičům se měl nastěhovat poté, co v Praze přišel o práci. Špatně snášel rozvod rodičů a otec se k němu měl chovat pedantsky. „Nechápu, jak se to mohlo stát, přišlo to úplně zničehonic, tak náhle. Hrozně mě to mrzí, chtěl bych se omluvit všem, známým, kamarádům, rodině hlavně,“ uvedl podle výše zmíněného webu u soudu při úterním líčení.

Přestože vrahovi hrozilo až dvacet let za mřížemi, Krajský soud v Praze muže odsoudil na deset let za mřížemi. Ačkoliv šlo o nejnižší možnou sazbu, muž se proti rozhodnutí odvolal a v úterý proto stanul před Vrchním soudem v Praze. Ovšem ten jeho odvolání zamítl a potvrdil trest deset let s tím, že navíc bude ambulantně navštěvovat psychiatra. Pozůstalým navíc zaplatí 700 tisíc Kč. „Trest byl uložen na samé spodní hranici zákonné trestní sazby. Přitěžující okolností mimo jiné byl fakt, že trestný čin byl spáchán na rodinném příslušníku,“ měl uvést předseda odvolacího senátu Michal Hodoušek.

VIDEO: Brutální vražda dvou stopařek: Z výpovědi vraha mrazí!

nika70 ( 5. ledna 2021 18:29 )

Přitěžující okolnosti??? Snad polehčující při tom směšném trestu 10 let. By mě zajímalo, co soudce vedlo k tak nízkému trestu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání