Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nehoda autobusu na Jihlavsku: Skončil na boku, 25 zraněných dětí

Aktualizováno -
4. prosince 2020
15:30
Autor: VaB, ČTK - 
4. prosince 2020
14:58

U obce Puklice na Jihlavsku havaroval v pátek po druhé hodině odpolední autobus. Pod autobusem se utrhla krajince a převrátil se na bok. Záchranná služba ošetřila celkem 25 dětí, 3 jsou těžce zraněné. Zranění utrpěli i tři dospěli. Řidič autobusu se asi vyhýbal autu. Policie zároveň hledá svědky. 

Na silnici mezi obcemi Puklice a Příseka na Jihlavsku havaroval v pátek odpoledne autobus. Zřejmě se vyhýbal protijedoucímu autu a převrátil se na bok. V autobuse se zranilo několik dětí, zdravotníci ošetřili 25 dětí, tři jsou těžce zraněné. Zraněni jsou i tři dospělí. 

Dopravce přistavil k nehodě náhradní autobus. „Zatím byly tři děti s lehkým zraněním z místa převezeny, ale ještě probíhá ošetřování dětí na místě ve druhém autobuse,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nehoda byla ohlášena po 14:00. „Řidič autobusu z dosud nezjištěných příčin, ale zřejmě z důvodu vyhýbání se protijedoucímu vozidlu, najel na krajnici. Ta krajnice se utrhla, autobus se převrátil na bok a narazil částečně do stromu,“ upřesnila Čírtková.

Záchranná služba kraje Vysočina k místu vyslala celkem 11 posádek záchranné služby. „Byla vyhlášena mimořádná událost," uvedli na twitteru s tím, že je na místě větší počet zraněných, z toho dva těžce. 

„V tuto chvíli evidujeme deset zraněných osob. Prosím, berte tento počet jako předběžný," uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Puklice a Příseka.

Policie hledá i řidiče osobního auta. „Potřebovali bychom, aby se nám ozval řidič osobního vozidla, který po té silnici projížděl v opačném směru, čili jel od Příseky na Puklice. S tím autobusem se pravděpodobně míjel. Potřebovali bychom, pokud by měl záběry z palubní kamery, kdyby se nám ozval na lince 158 a poskytl nám buď svědectví, nebo ty záběry," řekla Čírtková.

Krátce před šestnáctou hodinou záchranná služba oznámila na twitteru, že neštěstí bylo ukončeno. „V 15:52 bylo hromadné neštěstí ukončeno. Ošetřili jsme celkem 29 osob, z nichž 3 utrpěly těžká zranění,“ uvedli v příspěvku na sociální síti.

joanna5 ( 7. prosince 2020 20:06 )

silnice u nas vetsinou strasidelny, chybejici krajnici zamaluji carami, tak se opravuje. hlavne to hodi na ridice. u nas postavili novy mostek a nevejdou se vedle sebe dva osobaky - nebezpecne misto - nikoho to nezajima

mak ( 4. prosince 2020 16:17 )

To jako myslíš, že když se na tom ledě s někým srazil, že to dopadne líp?

mak ( 4. prosince 2020 16:16 )

Na krajnici, která se utrhla..... Kdopak ma zodpovědnost za stav krajnici??
Hlavně to hodit na řidiče.
Jinak taky dobrý, autobus v dnešní době a nemá palubní kameru...a řidič protijedouciho vozidla ji ma mít?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání