Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Brutální vražda cyklistky (†51) na Olomoucku: Policie ukončila vyšetřování!

Autor: ČTK, jel - 
1. prosince 2020
14:33

Za hrozný čin stíhá policie Rostislava B. (47). Muž má za sebou dlouhou kriminální minulost, naposledy byl propuštěn z vězení v lednu a hned v dubnu údajně vraždil. Jeho obětí podle policie byla jednapadesátiletá cyklistka, kterou si zřejmě vyhlédl náhodně. Do pátrací akce po recidivistovi se tehdy zapojily desítky policistů a podezřelý byl dopaden po šestatřiceti hodinách. Nyní bylo vyšetřování vraždy ukončeno a spis byl předán žalobci, jak sdělil v úterý krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Tělo pohřešované ženy bylo nalezeno 15. dubna u polní cesty v olomoucké místní části Chválkovice. Do pátrání po nebezpečném pachateli se zapojilo pět desítek kriminalistů, přes 60 policistů odboru pořádkové služby, kynologové se služebními psy a specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertíz. Podezřelý muž byl dopaden do 36 hodin. „Obviněný muž zůstává nadále ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest,“ uvedl policejní mluvčí.

Žena podle policistů jela po polní cestě v okrajové části Olomouce za svým známým. Poté, co se v domluveném čase nevrátila, nahlásila ji rodina jako pohřešovanou. Příbuzní nejprve našli její kolo, mrtvou cyklistku poté policisté našli ležet několik stovek metrů od polní cesty. Při vyšetřování vyšlo najevo, že si oběť vrah náhodně vytipoval, neměl k ní žádný vztah.

Podezřelý muž byl v minulosti odsouzen pro násilnou i majetkovou trestnou činnost, z vězení se naposledy vrátil jen několik měsíců před vraždou, v lednu tohoto roku.

nika70 ( 1. prosince 2020 18:02 )

Jen mně uniká, jakej měl vlastně motiv

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání