Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrat ve vyšetřování neštěstí ve Staré Huti: Policie upřesnila informace o tragické smrti ženy (†62)

Aktualizováno -
1. prosince 2020
12:33
Autor: VaB - 
1. prosince 2020
10:33

Ve Staré Huti na Příbramsku došlo k tragické události! Obyvatelka (†62) domu nepřežila, na místě zasahují složky IZS. Původní informace hovořily o výbuchu tlakové lahve, ale policie nakonec uvedla, že neštěstí se odehrálo jinak.

K celé události došlo v úterý ráno, kolem půl deváté. K místu se sjel celý Integrovaný záchranný systém. „Informaci jsme dostali od záchranné služby. „Podle prvotních informací došlo k výbuchu kyslíkové lahve. Přesné příčiny budou zjišťovat vyšetřovatelé hasičů a policistů,“ řekla Blesku policejní mluvčí Monika Schindlová. 

Jak se ale ukázalo později, skutečnou příčinou neštěstí bylo něco jiného a mluvčí následně uvedla, že k výbuchu jako takovému nedošlo. „Došlo k zahoření v části rodinného domu, k výbuchu nedošlo. Proběhne soudní pitva, přesné příčiny jsou v šetření,“ uvedla. Podle informací Blesku bylo ženě dvaašedesát let, věk policie potvrdit nechtěla. 

Na místo vyjelo několik jednotek hasičů a záchranná služba. „Žena utrpěla zranění neslučitelná se životem a záchranáři jí už nemohli pomoci. Na místo byl proto přivolán koroner,“ potvrdila Blesku mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

K místu vyjela i jednotka hasičů, kterou posléze na místě vystřídal vyšetřovatel od hasičů. K němu se přidalo několik kriminalistů a technik.

Video  Incident ve Staré Huti 
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání