Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Policisté pátrají pod hladinou už druhý den: V Orlíku zmizel potápěč

Aktualizováno -
16. listopadu 2020
15:02
Autor: yks, Vlaďka Hradská - 
16. listopadu 2020
11:47

 Za nejasných okolností zmizel v neděli po poledni ve vodách Orlické přehrady potápěč (44). V lokalitě zvané Nákle se ztratil při ponoru svému staršímu kolegovi. Potápěči pátrají v zátoce, která je na dohled od zámku Orlík. Hledání však komplikuje snížená viditelnost. Do akce byli přivoláni i potápěči z Brna, kteří mají speciální techniku. 

Velká pátrací akce probíhá od neděle na Orlické přehradě. Jihočeští policisté tam hledají zmizelého potápěče. „V neděli kolem půl dvanácté došlo během ponoru do třiceti metrů, dvou potápěčů v Orlické přehradní nádrži v místě zvaném Nákle, ke zmizení mladšího z nich (nar. 1976 Příbram). Potápěč, který se vynořil, ztratil během výstupu k hladině mladšího partnera z dohledu a nedokázal říci, co se stalo. Událost oznámil policistům na linku 158,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Jak dále sdělil, v neděli policisté z Čimelic propátrali s rybáři břehy a policisté z oddělení Zvíkovské Podhradí ze člunu propátrali vodní hladinu. Navíc v místě ponoru hledají  potápěči zásahové jednotky jihočeské policie a potápěči hasičů. Na pomoc také přijeli a do akce se zapojili policisté z poříčního oddělení policie Slapy, to všechno bylo však marné.

„Šli pod vodu v místech, kde se ztratil. Na pomoc přijeli i policisté z poříčního oddělení Slapy. V 19 hodin skončili a dnes pátrání pokračuje na širším úseku,“ uvedla policistka Kamila Ingrišová-Čuřínová. „Pokud se potápěče nepodaří nalézt, tak bude pátrání pokračovat i zítra,“ dodala policistka.

Pátrání probíhá v zátoce, která leží na dohled od zámku Orlík. Skupiny potápěčů se střídavě potápějí. Na místo přijeli i potápěči z Brna, kteří mají lepší techniku na ponor do větších hloubek. Viditelnost v Orlíku je téměř nulová. Vidět je pouze do hloubky půl metrů. Pátrání probíhá až v hloubce 44 metrů pod hladinou!

 

pajato73 ( 17. listopadu 2020 08:55 )

to mas pravdu... my se s manzelem vynorujeme tak, ze se na sebe divame a to i ve vodach, kde je dobry rozhled... a v Orliku neni v podstate videt vlastni ruka... no asi se brzy vynori mrtvy... pokud nemel prilis olova... chudak...

Uivatel_5488341 ( 16. listopadu 2020 13:30 )

http­s://a­plika­ce.po­lici­e.cz­/patra­ni-osoby/­Person­Deta­il.as­px?per­son_id­=23441­115200­205

Je to tento člověk?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání