Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Největší britský sériový vrah je po smrti: Yorkshirský rozparovač zemřel s koronavirem

Autor: dce, ČTK - 
13. listopadu 2020
09:49

Zemřel jeden z největších sériových vrahů Velké Británie přezdívaný Yorkshirský rozparovač. Petera Sutcliffa (†74) zabil podle všeho koronavirus ve spojení s jeho špatným zdravotním stavem. 

Peter Sutcliffe byl podle jeho bratra Carla pořádně nemocný - kromě potíží se srdcem byl i diabetik. „Hrozně přibral, na posledních fotkách, co jsem viděl, mohl mít třeba 120 kilo," řekl Carl podle serveru Mirror.co.uk. Odsouzený vrah prodělal jen před dvěma týdny infarkt, poté se měl nakazit covidem-19. Léčbu ale odmítal.

Sutcliffe na severu Anglie v 70. letech ubodal 13 žen a o vraždu sedmi dalších se pokusil. Většinou šlo o místní prostitutky. První oběť, 28letou Wilmu McCannovou, zabil 30. října 1975 v severoanglickém Leedsu. Zatčen byl v lednu 1981 při běžné dopravní kontrole.

Policie ho podle agentury AFP vyslechla devětkrát, než mohl být usvědčen. Soud pak doporučil minimální lhůtu 30 let před tím, než bude možné zvážit jeho podmíněné propuštění.

„Kromě teroristického násilí je obtížné si představit okolnosti, za kterých by jeden člověk mohl mít na svědomí tolik obětí," řekl podle Reuters soudce Justice Mitting. „Samy tyto okolnosti činí doživotí přiměřeným trestem."

Bývalý řidič nákladního vozu později vystupoval pod jménem Peter Coonan. Trest si 63letý muž dlouho odpykával ve střežené psychiatrické léčebně Broadmoor na jihovýchodě Anglie. Sem byl v roce 1984 převezen poté, co mu lékaři diagnostikovali paranoidní schizofrenii. V roce 2016 byl přesunut do vězení Frankland s nejvyšší možnou ostrahou.

villon ( 14. listopadu 2020 09:41 )

Byl to od pohledu sympaťák a fešák , dokáži so představit, že ty kur_vy byly nadšené z takovího kunčafta, často musejí chodit se strašnými kreatůramy, pupkatými páchnoucími muži kteří na sebe nedbají, vousi mají zaneřáděné drobky a tak podobně. Někdy jsou i plešatí nebo mají řídké vlasy s lupi.. Čili ty chudinky si před smrtí aspoň hezky užili s pěstěným mužským.

alzbeta59 ( 14. listopadu 2020 02:59 )

vyborne

DALSI

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání