Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Americký „guru Jára“ vyfasoval 120 let vězení za zneužívání žen v sexuální sektě: Navíc musí zaplatit 40 milionů

Autor: ČTK - 
27. října 2020
22:25

Na 120 let poslal newyorský soud do vězení Keitha Ranierea, který vytvořil tajný spolek, v němž sexuálně zneužíval ženy. Vůdce sekty dostal rovněž pokutu v přepočtu 40 milionů Kč. Ranierea již loni v červnu uznala porota vinným, před dnešním vynesením rozsudku si musel vyslechnout výpovědi 15 svých obětí.

Raniere vytvořil společnost NXIVM podobnou sektě, do níž pod záminkou sebezdokonalování lákal ženy. Cvičení ale podle vyšetřovatelů spočívala především v sexuálních stycích s Ranierem.

Nově příchozí ženy tituloval jako otrokyně, zatímco ty, které přivedly další ženu, získaly titul paní. Ženy byly nuceny hladovět a rovněž byly na svém těle ocejchovány nápisem s Raniereovými iniciály.

Držení dětského porna

Šedesátiletý Raniere se před soudem zodpovídal z obvinění z vydírání, obchodování s lidmi či sexuálních deliktů včetně držení dětské pornografie. V červnu jej porota shledala ve všech bodech obžaloby vinným.

S Raniereovým spolkem se mimo jiné zapletla i dcera kanadsko-amerického miliardáře Edgara Bronfmana Clare Bronfmanová. Podle vyšetřovatelů použila přes 2,3 miliardy Kč, aby financovala společnost NXIVM.

Dohoda s obžalobou

Loni v dubnu se v rámci dohody s obžalobou přiznala, že vědomě poskytla útočiště ženě, která se dostala do USA na falešné pracovní vízum. Tato žena pak pracovala pro ni a pro organizaci NXIVM. Bronfmanová v září dostala trest šest let a devět měsíců za mřížemi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání