Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Při požáru bytu v Přerově málem zemřelo dítě: Základní škola rodině žačky nabídla pomoc

Autor: chal - 
20. října 2020
18:00

Hasiči v pátek večer zasahovali u požáru bytu v Přerově. Situace málem skončila tragicky, v hořícím bytě totiž bylo uvězněné dítě, požárníkům se ale naštěstí podařilo chlapce zachránit. Situace rodiny, která v bytě bydlela, je ale i tak velmi těžká. Oheň způsobil škody kolem jednoho milionu korun, rodina přišla o střechu nad hlavou. Pomoci v těžké době se jim snaží místní základní škola.

Dvacet lidí muselo být v pátek evakuováno kvůli požáru bytu v jednom z přerovských paneláků. Oheň způsobil škody ve výši asi jednoho milionu korun a tři lidé se nadýchali jeho zplodin, vše ale mohlo skončit o poznání tragičtěji.

Hasiči totiž po příjezdu na místo zjistili, že plameny v bytě uvěznily dítě. V tu chvíli šlo o vteřiny, díky hasičům ale nakonec vše dopadlo dobře. „V silně zakouřeném prostředí s téměř nulovou viditelností jej v jednom z pokojů našli a s dýchací maskou vyvedli ven. Spolu s dalšími dvěma osobami, které byly intoxikovány kouřem, jej po podání kyslíkové terapie předali záchranářům zdravotnické záchranné služby,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Pro rodinu, která v bytě bydlela, jde ale i tak o tragédii, protože přišla o střechu nad hlavou. V těžké situaci se jí snaží pomoci přerovská základní škola Za Mlýnem. Klub rodičů a přátel školy zřídil transparentní účet, na který může přispět kdokoliv, kdo chce rodině finančně pomoci.

Sama škola na účet poslala 15 tisíc korun. „Všichni, kterým není nelehká situace rodiny lhostejná, mohou dále přispívat v libovolné částce na tento transparentní účet,“ uvedli zástupci školy na jejích internetových stránkách.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání