Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Děti ohrožuje další děsivá internetová hra: Chlapec (†11) se měl zabít ze strachu z lidského Goofyho

Další děsivá internetová hra: Chlapec (†11) se měl zabít ze strachu z lidského Goofyho
Další děsivá internetová hra: Chlapec (†11) se měl zabít ze strachu z lidského Goofyho  (Autor: Twitter)
Autor: jel - 
5. října 2020
19:29

V roce 2016 se hojně šířily zprávy o nebezpečné internetové hře s názvem Modrá velryba, která měla stát za smrtí mnoha náctiletých. Teď se objevila nová podivná virální postava, která má děsit děti! Údajný Jonathan Galindo se podobá psí postavičce od Disneyho, Goofymu. Jedenáctiletý chlapec se údajně zabil právě ze strachu z této postavy.

Galindo má údajně cílit především na děti, které se takových postav bojí. Od nich má získávat citlivé údaje, kterými je pak může vydírat. Děti pak často pod pohrůžkou, že se jim stane něco špatného, plní nejrůznější testy a výzvy, které mohou vést k sebepoškozování.

Teprve jedenáctiletý chlapec měl podle serveru 20minutos.es zemřít při pádu z výškové budovy, právě v rámci jedné z výzev Jonathana Galinda. Své matce údajně před smrtí nechal vzkaz. „Promiň mami, bojím se muže v masce,“ to byla prý slova, která chlapec napsal.

Policisté údajně nyní vyšetřují, zda se jedná o další podobnou hru, jakou měla být před lety Modrá velryba, která vyvolala velké obavy v mnoha zemích světa. Pod účtem děsivé postavy Goofyho s lidskou tváří údajně vystupuje vícero lidí. Před nebezpečnou výzvou varoval už v polovině srpna český server Vím, kam klikám. Ten varuje rodiče, aby nebrali obavy dětí na lehkou váhu. „Rodiče by tedy neměli situaci zlehčovat, ale především poučit děti, že na internetu se nacházejí osoby, které se baví na účet druhých, a že je potřeba být opatrný,“ upozorňuje.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

frantacizek ( 5. října 2020 19:47 )

ty eidetické představy je jinými slovy opouštějí dříve, umí si sehnat už dnes informace po netu lépe než kterýkoliv dospělý a s tímto vás pošlou dnes už do háje, tak jako tomu bylo u nás u té velryby, což je jenom dobře

frantacizek ( 5. října 2020 19:46 )

no tyhle zprávy jsou podle mě přehnané. Vždy samozřejmě se může najít nějaké úzkostlivé dítě, které ale může srazit do kolen jakákoliv jiná běžná životní situace. Ale podle mě děti nejsou už dnes tak jednodušší, tahle generace Z je poměrně popředu stran dospívání.
nechci to zlehčovat, jen si myslím, že zkrátka mají dosti rozumu a není třeba se zase strašit, že nám děti budou umírat po stovkách díky nějaké nové hře..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání