Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pátrání po pohřešované Míše z Liberecka: Konečně přišla dobrá zpráva!

Aktualizováno -
1. října 2020
20:50
Autor: VaB, jel - 
1. října 2020
11:26

Dva dny pátrala policie po třináctileté Michaele, která odešla do školy, ale domů se už nevrátila. Kriminalisté prověřili desítky oznámení z různých koutů republiky, podařilo se jim také najít muže, se kterým byla na zastávce. Nikdy dřív nic podobného neudělala, maminku ani nenapadal důvod, proč by z domova utíkala. Ve čtvrtek večer přišla dobrá zpráva. Dívka se našla.

Třináctiletou Michaelu S. hledali policisté po celé České republice. Byla vedena jako dítě v ohrožení, její zmizení v úterý na policejní služebně v Liberci nahlásila její matka.  

Ráno po sedmé hodině ranní odešla do školy, domů se už ale nevrátila. Policie prověřila všechny místa, kde by se mohla nacházet. U sebe měla finanční hotovost, byla ale bez telefonu. 

Mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský Blesku řekl, že se jim podařilo ztotožnit i neznámého muže, se kterým dívka byla na zastávce. Policie ho vyslechla, v jejím zmizení ale nefiguroval. 

Společně s ním odjela na nádraží v Liberci, tam byla spatřena naposledy. „Proto žádáme také cestující, kteří se v dopoledních hodinách dne 29. září 2020 nacházeli v blízkosti nádraží Českých drah v Liberci nebo v jeho okolí, případně cestovali vlakovými spoji z a do Liberce a mají-li informace k možnému výskytu pohřešované 13leté dívky, aby tyto informace předali na linku 158 případně na kterékoli obvodní oddělení Policie České republiky,“ uvedl během pátrání Robovský. V souvislosti se zmizením policie přijala desítky oznámení o možném výskytu dívky napříč Českem.

Podle informací tn.cz pochází Michaela z bezproblémové rodiny a nic podobného nikdy dříve neudělala. I to dělalo všem vrásky na čele.

„Moje jediný přání je, ať se holka najde živá a vrátí se domů. Nic jiného si nepřeju! Důvod nás nenapadá. A jestli jsem důvodem já, milá Míšo, hrozně se ti omlouvám za všechno a zjednám i sama se sebou nápravu. Nevím, co tě vedlo, že jsi odešla z domova, ale vrať se nám, prosím tě. Miluju tě, máma,“ poslala prostřednictvím serveru pohřešované dojemný vzkaz maminka.

Ve čtvrtek okolo půl deváté večer však přišla dobrá zpráva. „Dívka nalezena v pořádku. Děkujeme za sdílení,“ napsala policie na svém facebookovém profilu. Na své stránce děkovala i máma, které spadl obrovský kámen ze srdce. „Dcera se našla v Jablonci nad Nisou. Mockrát děkuji všem!!!“ napsala.

V Česku se stále pohřešují desítky dětí - některé už více než 20 let. Jejich fotografie a informace o nich si prohlédněte v galerii.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání