Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Rvačka na koupališti v Dubí znovu u soudu: Vypovídala matka dítěte, stálo na začátku sporu

Autor: ČTK - 
29. září 2020
13:40

Teplický okresní soud se v úterý opět zabýval napadením mladíka na koupališti v Dubí na Teplicku, vypovídali svědci incidentu. V případu je obžalovaných šest lidí, jimž za pokus o těžké ublížení na zdraví hrozí až desetiletý trest. Z napadení muže, který zasahoval při roztržce dvou návštěvnic koupaliště, obžaloba viní pět mužů a jednu ženu. Soudce jednání odročil na 3. listopadu. Hlavní líčení bude pokračovat výpověďmi čtyř svědků, kteří se v úterý nedostavili.

Incident se odehrál 7. srpna 2018. Jedna z návštěvnic, poškozená, se tehdy rozhodla jít umravnit dítě, které podle spisu mimo jiné topilo vrstevníka. Do dění se zapojila kromě matky nevhodně se chovajícího dítěte také obžalovaná, jež podle obžaloby začala ženu, která dítě napomenula, napadat.

Do sporu se pak vložil další návštěvník koupaliště a snažil se ženy dostat od sebe. Další obžalovaní se pak rozhodli zakročit. Napadený muž skončil v nemocnici se středně těžkým zraněním.

Svědek, který byl na koupališti v době incidentu, uvedl, že rvačku mezi obžalovanými a poškozeným neviděl kvůli davu lidí. „Slyšel jsem dvě ženy, jak se dohadují, že cikáně topilo menší dítě, plavčík to uklidnil," řekl dnes soudu. Plavčík, který dnes také vypovídal, se roztržku žen podle svých slov snažil zpočátku zastavit. Když se ale začalo do dětského brouzdaliště, kde se celá věc stala, sbíhat více návštěvníků, vzal telefon a zavolal pomoc. „Potom jsem ošetřoval člověka, který seděl na lavičce," řekl s tím, že šlo o poškozeného Davida Michajlaka. „On mně řekl, že nevydrží, když někdo mlátí ženskou, to byla jeho nějaká čest," dodal svědek.

U soudu dnes vypovídala také matka nevhodně se chovajícího dítěte. Žena, která zasáhla, podle ní držela její dítě za ramena, říkala, že už ho má plné zuby, a praštila s ním o vodu. Žena byla podle svědkyně drzá, vulgární a opilá. Připustila, že její syn druhé dítě topit mohl, podle ní ale vrstevník tvrdil opak.

V Dubí se krátce po incidentu uskutečnila demonstrace Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). V souvislosti s protestní akcí příznivců krajní pravice policie trestně stíhá osm lidí.

Video  David se zastal napadené ženy na koupališti. Pak ho zbilo několik mužů  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání