Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Své rodiče prý rozsekala sekerou a z krvavého dědictví pořídila luxusní vilu: Dům vražedkyně je nyní na prodej

Autor: rc - 
27. září 2020
06:00

Dům vražedkyně ve městě Fall River v americkém státě Massachusetts je na prodej! Ve viktoriánském domě z roku 1887 strávila své poslední dny Lizzie Bordenová, která byla hlavní podezřelou z brutální vraždy svého otce Andrewa a nevlastní matky Abby. Rozlehlý dům, jenž si pořídila za dědictví, které jí po otci zbylo, je nyní na prodej za 890 tisíc amerických dolarů (zhruba 21 milionů Kč).

V domě v americkém městě Fall River, v němž bydlela Lizzie Bordenová se svou sestrou Emmou, otcem Andrewem a nevlastní matkou Abby, došlo v roce 1892 ke krvavé vraždě. Obětí byl právě Andrew a jeho žena Abby. Sestry nevlastní matku údajně neměly rády, protože se prý bály, že po smrti otce by jí mohly připadnout jeho peníze. K tomu však nakonec nedošlo a všechno bohatství připadlo jim.

Andrew a Abby byli brutálně zavražděni. Podle dobového tisku jejich mrtvoly našla čtvrtého srpna Lizzie. Tělo Andrewa leželo v obývacím pokoji na gauči a jeho tvář byla téměř přeťata sekyrou na dvě části. Ve druhém patře našla tělo Abby, které leželo v kaluži krve.

Brutální vrah se nikdy nenašel, ačkoliv z činu byla obviňována právě Lizzie, jelikož byla přistižena při tom, jak se snažila spálit své šaty potřísněné krví. Lizzie trvala na tom, že je to barva, ovšem vyšetřovatelé uvedli, že se jednalo o krev.

Navíc den před vraždou koupila sekyru. Nicméně z vraždy nikdy usvědčena nebyla. Za jmění po otci si sestry pořídily honosný dům, jenž byl postaven v roce 1887 a získal jméno Maplecroft. Sestry společně žily v domě, dokud se z neznámých příčin nepohádaly a Emma neodjela. Lizzie v domě dožila a zemřela tam v roce 1927.

Dům, v němž Lizzie bydlela, je postaven ve viktoriánském stylu a jednu chvíli sloužil jako hotel. Ovšem nyní se ho majitelé rozhodli prodat. V nabídce realitní kanceláře je za 890 tisíc amerických dolarů (zhruba 21 milionů Kč). Budoucí majitelé si mohou užívat výhledu z rozlehlé terasy a k dispozici budou mít sedm ložnic. V domě se navíc nachází 3 koupelny a šest krbů!

Objekt je zařízen v původním stylu, nicméně budoucím majitelům jsou k dispozici všechny výdobytky doby. Historické zařízení je zkombinováno s moderním. Dům má kazetové stropy a obložení je z vlašského ořechu. Navíc se nemusí bát, že je po večerech budou chodit strašit přízraky Lizzieniných rodičů, jelikož k vraždě došlo v jiném domě.

franta-mlaticka. ( 27. září 2020 14:20 )

V USA by vrah Kramný za vyvraždění rodiny dostal doživotní trest, nebo trest smrti. Tahle zrůda by si nic jiného nezasloužila, český právní řád je k vrahům v čr hodně milostivej.

..krakonos500 ( 27. září 2020 08:10 )

U nás by se vrah "našel". Viz případ Kramný. Potřebné důkazy se nechají vyrobit na zakázku (třeba u Smatanové, Sokana, Dvořáčka) bez ohledu na to, zda mají příslušné kompetence (Dvořáček). Po procesu se vše zlikviduje, aby se tyto podvody nedaly dodatečně prokázat. U nás to není jako v USA, kde se materiály z procesu uchovávají desítky let, a potom se třeba pomocí nově vynalezených testů prokáže nevina (třeba testy DNA, které před desítkami let neexistovaly)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání