Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vzali chlapce (†9) na motorový člun: Po několika hodinách zničehonic zemřel!

Autor: jel - 
23. září 2020
20:11

Teprve devítiletý Andrew Brady zemřel šestého června poté, co spadl z motorového člunu. Nejprve se předpokládalo, že se utopil. Pitva však odhalila, že příčinou smrti bylo něco docela jiného. Matka nyní varuje před nebezpečím ostatní.

„Andrew byl dobrý plavec, plaval už od svých dvou let, a přesto se ve vodě nesnažil zachránit. Teď už víme proč,“ napsala maminka zesnulého chlapce Cassandra Free na sociální síti. Vysvětlila, že její syn seděl téměř celý den na zádi motorového člunu, na němž si rodina vyrazila na jezero v Oklahomě.

„Benzínové motory na lodích, včetně palubních generátorů, produkují oxid uhelnatý (CO), bezbarvý plyn bez zápachu, který může toho, kdo se ho příliš nadýchá, otrávit nebo i zabít,“ upozornilo americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí.

Mezi příznaky patří bolest hlavy, závratě, slabost, nevolnost, zvracení, bolest na hrudi a zmatenost. Tyto příznaky pocítili i bratři zesnulého chlapce, kteří v zadní části člunu seděli také. „Vůbec jsem o tom nevěděla. Neznám nikoho, kdo by věděl, že se to může stát,“ zoufá si Cassandra. 

Vysvětlila také, že syna sice začala bolet hlava a necítil se úplně dobře, ale protože rodina nevěděla o škodlivosti motoru jejich člunu, domnívali se, že mu není dobře ze slunce. Dodala také, že Andy byl mladší než jeho bratři, ti se více pohybovali po lodi, a tak byli vystaveni menšímu riziku než on. „Mohli jsme ten den přijít o všechny naše děti!“ napsala vyděšená máma. „Vlastníme čtyři registrované lodě, ale o tomto nebezpečí jsme nikdy nikde nečetli ani nám o něm nikdo neřekl,“ dodala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání