Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Výbuch sudu s pivem mu amputoval ruku: Barman dostal snové odškodné

Autor: jel - 
22. září 2020
09:35

V roce 2014 vybouchl sud piva v klubu Bar Beach Bowling Club v australském Newcastlu. Děsivá exploze amputovala barmanovi Jyemu Parkerovi (29) ruku. Ten tvrdil, že klub nedodržel předpisy, chtěl ho proto žalovat, nakonec se však dohodli na mimosoudním vyrovnání.

Před nehodou byl Parker vášnivý surfař a miloval hru na kytaru. V den nehody v baru, kde pracoval, nabídl pomoc kamarádovi, kterému se nedařilo dobře natočit pivo. V tu chvíli sud explodoval, štamgasté hospody si strhli košile a pokusili se zastavit krvácení.

Zraněný byl poté převezen do nemocnice, kde byl jeden den v kómatu. Když se probudil s šokem, zjistil, že přišel o celou levou ruku. Parker tvrdí, že soudek explodoval, protože neměl namontované zařízení na regulaci tlaku. Svědci hrozné nehody popsali, že výbuch zněl, jako by to byla bomba.

Klub však tvrdil, že jakákoliv zranění nejsou jeho vinou, ale Parker si je způsobil sám svou nedbalostí. Už dříve však soud řekl, že klub musí muži uhradit stále se zvyšující náklady na zdravotní péči. Nakonec aby se soud ještě déle neprotahoval, vyplatil v mimosoudním vyrovnání klub barmanovi v přepočtu 2,5 milionu korun.

frantacizek ( 22. září 2020 12:03 )

akorát že 2,5 mil je v Austrálii prdka, minimálně byste to měli podělit čtvrtinou vzhledem ke kurzu a pak už to není tak příjemné. Navíc tu ruku mu to tak nějak nevrátí že ano...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání