Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otec pěti holčiček rozřízl manželce břicho: Chtěl zjistit, jestli 6. dítě bude kluk!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: scom)
Autor: ran - 
22. září 2020
10:55

Muž, známý médiím jen pod jménem Pannalal, si toužebně přál mít syna, doma totiž vychovávali už pět dívek. S manželkou (35) čekali dítě, ale nebylo jisté, jakého bude pohlaví. Budoucí otec byl údajně představou, že se mu narodí syn, tak posedlý, že nakonec podle Daily Mail přikročil k neuvěřitelnému činu.

V sobotu měl ve vesnici Nekpur v indickém státě Uttarpradéš rozpárat své ženě břicho, aby se na vlastní oči přesvědčil, že žena nosí pod srdcem chlapce, nikoli holčičku. Zadržen byl nedlouho poté, co svoji ohavnost dokonal.

„Vyšetřování nadále probíhá,“ řekl podle webu britského listu místním médiím vyšetřovatel Pravin Singh Chauhan. O tom, co se stalo s dítětem, zatím nejsou žádné zprávy. Co se týče motivace k této šílenosti, verzi „kontroly“ pohlaví zastávají především rodiče těhotné ženy - muž prý po chlapci velmi toužil, protože doma vychovávali už pět holčiček.

Policie nyní v první řadě řeší, čím břicho své ženy Ind rozpáral. A dále pátrá po tom, proč to muž doopravdy udělal. Následně potvrdí či vyvrátí rodiči ženy deklarovaný důvod pro nesmyslná jatka. Žena leží v kritickém stavu v nemocnici. Byla 7. měsícem těhotná, když se na ni její muž vrhl. 

V některých částech Indie - a to i v hlavním městě - a mezi určitými společenskými skupinami se stále považuje za stigma, když se páru narodí holčička, a ne chlapeček. Jen před dětským centrem v Novém Dillí skončí opuštené tři nechtěné holčičky měsíčně a další a další holčičky končí před nemocnicemi, policejními stanicemi a sirotčinci.

A to jsou ještě ty šťastnější. Mnoho právě narozených holčiček končí v odpadcích, nebo je rodiče rovnou sprovodí ze světa. V červnu 2019 po twitteru kolovaly záběry novorozence ženského pohlaví odhozeného v popelnici - tehdy pro odloženou holčičku připravil lepší budoucnost novinář a režisér Vinod Kapri se svojí ženou Shakshi Joshiovou, kteří ji adoptovali. To na množství mrtvých a opuštěných indických dětí samozřejmě nic nemění. 

zvonik54 ( 23. září 2020 17:28 )

Logicky chápáno:
Když se určitá země Islámské a jiné viry, než křesťanské, připravuje na imigraci do Evropy, tak vlastní ploditelky (ženy) defacto nepotřebuje a potřebuje muže dobyvatele, kteří oplodní ženy země, která imigranty - muže dobrovolně přijala. CO CHCETE S TAKOVOU ZEMÍ (INDIÍ) DĚLAT, KDYŽ MÁ TAKOVÝ PLÁN PLODIT JENOM MUŽE A ČR MÁ V PLÁNU JE TAKÉ PŘIJÍMAT?

bafy81 ( 22. září 2020 16:26 )

Indie, divně zvrácená země ale kdyz si člověk uvědomí, co těm malým holkám a pak i dospělým, resp. dívkám v každém věku hrozí, jakých zrůdností jsou Indové schopni, tak ať se toho snad raději ani nedožijou

fido2 ( 22. září 2020 14:32 )

Neměli by ho pro výstrahu popravit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání