Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladíka (22) ze Zlína potrestal soud už pětkrát: Teď mu hrozí 10 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
18. září 2020
16:21

Teprve dvaadvacetiletému muži ze Zlína hrozí mnoho let ve vězení. Podle policie vařil a prodával pervitin, a to už minimálně od roku 2015. Jde navíc o známou firmu. Přestože je mladý, byl už trestán dokonce pětkrát.

Až desetileté vězení hrozí dvaadvacetiletému muži ze Zlína za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, také za přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Zlínští kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému muži, který je momentálně ve vazební věznici, sdělila v tiskové zprávě zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Narkoman byl kriminalisty obviněn z trestné činnosti na úseku drog v červenci loňského roku. Vzhledem k tomu, že po dobu vyšetřování ovlivňoval svědky a v trestné činnosti nadále pokračoval, soudce okresního soudu akceptoval návrh státního zástupce a umístil muže letos v květnu, po jeho zadržení policisty, do vazby,“ uvedla mluvčí.

Muž si podle policie nejméně od roku 2015 až do svého zadržení a umístění do vazby opatřoval léky, z nichž poté vyráběl za pomoci dalšího muže pervitin. „Poté drogu buď zkonzumoval, nebo poskytoval dalším minimálně 22 osobám za úplatu, výměnou za zboží nebo služby, případně zdarma, a to nejméně v 342 případech za částku minimálně 400.000 korun. Trestné činnosti se dopouštěl na různých místech ve Zlíně,“ sdělila Kozumplíková.

Muž si podle policie kromě pervitinu opatřoval také marihuanu, kterou používal pro vlastní potřebu, případně ji nabízel či poskytl dalším lidem v okolí svého bydliště, a to za úplatu nebo zdarma.

„Kriminalisté při domovní prohlídce u muže zajistili sušenou rostlinnou hmotu, pomůcky pro výrobu pervitinu, injekční stříkačky a lahvičky s neznámou látkou. Veškeré zajištěné omamné a psychotropní látky zaslali do kriminalistického ústavu ke zkoumání,“ uvedla Kozumplíková. Muž byl podle ní i přes svůj nízký věk již pětkrát soudně trestaný pro majetkovou a drogovou trestnou činnost, poprvé již ve svých 16 letech.

halba ( 19. září 2020 10:10 )

"Mladik," tak to je jasne o koho se jedna.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání