Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cizinec se 4 promile se s autem motal po Orlickoústecku: Zadrželi ho svědci

Autor: VaB - 
18. září 2020
17:59

Obrovský hazard se životy ostatních. Tak by se dalo označit jednání cizince (39) na Orlickoústecku. Za volat usedl se čtyřmi promile, zasáhnout musela posádka vozu, která ho natáčela.

Vlastním očím nemohla uvěřit posádka dodávky na Orlickoústecku. Před nimi totiž jelo auto, které se na silnici motalo jak nudle v bandě. Důvod? Řidič byl namol. 

„Cizinec si zřejmě v jedné z tamních obcí vzal bez vědomí majitele jeho osobní automobil značky Fiat Punto, bez řidičského oprávnění sedl s 4,22 promile alkoholu v dechu za volant a s o devět let mladším podnapilým spolujedoucím vyrazil po frekventovaných silnicích I. třídy č. 11 a č. 43 směrem na Králíky,“ informuje policejní mluvčí Lenka Vilímková. 

Jeho nebezpečnou „jízdu“ zaznamenala posádka dodávky na telefon. „Osádka tohoto vozu společně s dalším řidičem projíždějícím místem, ve chvíli, kdy jel v Červené Vodě velmi malou rychlostí, až téměř zastavil, využila příležitosti a řidiči zabránila v další jízdě,“ dodala Vilímková.

Lidé poté zavolali na linku 158. Muži pak policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za svůj hazardní čin si může odsedět až dva roky. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání