Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Marek ubodal manželku Petru v kokainovém rauši: Omluvil se a zná svůj trest

Autor: ran - 
17. září 2020
17:54

Petra s Markem se milovali, jejich společná cesta ale skončila v únoru 2020. Ač se právě chystali strávit spolu romantickou dovolenou v Himálaji, Marek se zdrogoval a svou manželku brutálně zavraždil. Teď si u soudu vyslechl svůj trest. Hrozilo mu až doživotí, ale nakonec usmlouval mnohem méně!  

Vražda se stala v Bratislavě v jednom z bytů v Gagarinově ulici. Markův otec přišel do bytu, aby mu poblahopřál k narozeninám. Byl v největším šoku svého života, když našel svého syna vedle mrtvé manželky, přikryté pokrývkou. Byla pobodaná, řezné rány na rukou měl i Marek. Prý se pokusil o sebevraždu.

Ukázalo se, že s mrtvým tělem Marek po vraždě strávil dva dny zavřený v bytě. Pitva ukázala, že žena byla škrcena a navíc ubodána 18 ranami nožem. „Příčinou smrti byla vzduchová embolie srdce v důsledku více hlubokých bodných poranění krku, krčních žil a měkkých tkání krku,“ řekl k případu pro portál tvnoviny.sk mluvčí bratislavské prokuratury Matej Izakovič.

Vrah se k činu doznal. Po dohodě se žalobcem akceptoval trest 17 let odnětí svobody se středně přísným dozorem, ten mu soud schválil. U soudu mimo jiné zaznělo, že si nevzpomíná, jak a hlavně proč manželku zavraždil. Soudní znalec do svého posudku uvedl, že byl Marek v době činu pod vlivem drog, konkrétně kokainu. 

„Chci se omluvit rodině a všem, kdo Péťu milovali,“ řekl odsouzený těsně poté, co si vyslechl od prokurátorky „dohodu o vině a trestu“. Při čtení popisu toho, co spáchal, se mu řinuly slzy z očí. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání