Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Agneska (†7) vypadla z okna v 8. patře nemocnice: Zdrcený otec promluvil

Aktualizováno -
11. září 2020
12:13
Autor: shp - 
11. září 2020
11:28

Stačilo jen několik málo okamžiků a došlo k tragédii, ze které se nejspíš rodina nikdy nevzpamatuje. Malá Agneska (†7) vypadla nejspíš nešťastnou náhodou z okna 8. patra popradské nemocnice. Pád neměla šanci přežít. O těžké ztrátě promluvil její tatínek Štefan (46).

Video  Agneska (†7) vypadla z okna 8. patra popradské nemocnice. Zdrcený otec promluvil  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Tragédii vyšetřuje nejenom zdravotní zařízení, ale také policie. Agneska pocházela z velké rodiny s 11 sourozenci, se kterými žila ve Spišském Štiavniku v okrese Poprad. Do nemocnice ji přivezla sanitka se silným astmatem. „Nás za ní nepustili. Nemohli jsme ji vidět, musela být nešťastná a smutná,“ řekla skrze slzy Novému Času švagrová Renáta (39).

Otec: Zažaluji nemocnici!

Otec Štefan je z toho, co se stalo jeho milované dceři, zdrcený. „Nedokážu se z toho vzpamatovat, podám trestní oznámení na celou nemocnici,“ řekl deníku. Na místo tragédie přijel i bratr nebohého děvčátka Štefan (26). Agneska byla podle jeho slov druhá nejmladší ze sourozenců. Z její tragické smrti je otřesená celá rodina. Nejhůře je na tom její nemocná maminka.

Naše máma je psychicky i tělesně postižená a nevím, jak to přežije,“ řekl bratr zdrceně. „Je nám nesmírně líto, co se stalo. Aktuálně probíhá vyšetřování smrti nezletilé pacientky. Nemocnice už v minulosti přijala opatření, aby nedocházelo k takovým situacím a z oken dětského oddělení byly odstraněny kličky. Jak došlo k takové situaci, se vyšetřuje,“ řekla mluvčí nemocnice Sylvia Galajda.

Příčina pádu je velkou neznámou

Z doposud nezjištěných příčin došlo k pádu dítěte z 8. poschodí. V současnosti probíhají procesní úkony, které je potřeba vykonat z důvodu ustálení právní kvalifikace. Vzhledem k citlivosti případu bližší informace v tomto stádiu vyšetřování není možné poskytnout,“ informoval mluvčí prešovské krajské policie Igor Pavlík. Ani pro strážce zákona není lehké vyšetřovat smrt takto malého dítěte.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání