Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt Markéty (†17) v Itálii: Máma ji poznala podle náušnic, kvůli exvojákovi Tomášovi potřebují DNA

Autor: jel - 
7. září 2020
13:10

Kolem tragické smrti českého páru během dovolené v Itálii panuje stále řada otázek. Především není stále jasná příčina smrti muže, policie navíc nemá jistotu, že nalezené tělo skutečně patří pohřešovanému Tomášovi. Aby si byli kriminalisté zcela jisti, musí provést test DNA. Dívku identifikovala její zdrcená maminka Irena podle náušnic. Policie podle místních médií oba případy vyšetřuje odděleně.

Markéta a Tomáš společně trávili čtrnáctidenní dovolenou v italském městě Martinsicuro, lidé je prý popisovali jako velmi milý pár. Podle svědků citovaných tamními médii navíc chodili každé ráno pozorovat východ slunce k moři a vydali se tam i v osudnou neděli, kdy panovalo velice nevlídné počasí a na moři byly velké vlny. Později moře vydalo už jen dvojici těl. Ta byla od sebe vzdálena asi 20 kilometrů.

Studentka Markéta se měla utopit. Přesnou příčinu smrti muže však pitva neodhalila proto, že těla byla delší dobu ve vodě a také byla pokryta mnoha řeznými ranami, které zřejmě způsobily kameny, do nichž těla hnaná vodou narážela. Co přesně se však stalo, není vůbec jasné. Dříve se spekulovalo, že se dvojice vydala na moře na člunu, na němž havarovala. Člun se však nalezl v domě, kde byli ubytováni, a podle policie jsou navíc rány na tělech příliš mělké, a tak jakoukoliv nehodu na lodi či člunu vyloučili.

Zatímco dívku mohla podle serveru abruzzo.cityrumors.it identifikovat její matka podle náušnic, v případě bývalého vojáka z Litoměřic nepanuje naprostá jistota ani v tom, že jde o jeho tělo. Server ilcentro.it uvedl, že kriminalisté požádali rodinu Tomáše o spolupráci. Musí být proveden test DNA a vyšetřovatelé jej potřebují mít s čím porovnat. Rodina má proto poskytnout potřebné srovnávací vzorky.

Plánovali společnou budoucnost

Podle maminky zesnulé dívky dvojice společně plánovala budoucnost. O příteli své dcery se vyjádřila pouze v dobrém. „Byl to laskavý muž, pro naší dceru by snesl modré z nebe,“ uvedla pro server ilrestodelcarlino.it. Markéta měla prý skvělý prospěch na střední škole a zajímala se také o fotografování, její smrt je pro rodinu obrovskou tragédií. „Milovala svého přítele, byla inteligentní, krásná, obětavá. Prostě úžasná. Milovala svou rodinu,“ řekla Irena s tím, že bez Markéty to bude těžké. Kromě maminky se s její ztrátou musí vyrovnat také dívčin teprve jedenáctiletý bratr.

mondry ( 9. září 2020 16:23 )

Já bych teda 17ti letou holku nepustila na 14 dní za hranice se 40ti letých chlapem!!! Je to celé nějaké divné!

Wells ( 9. září 2020 02:56 )

Na těch lodích se plaví samý nadržený neg.. a pak se tam vrhají na všechno co se hýbe včetně děti. Hnus.

fromoutofnowhere ( 7. září 2020 21:05 )

bolo zle pocasie, vlny, mohli tam byt spodne prudy
vedela marketka vobec plavat?

SCHWARZENBERG ( 7. září 2020 20:44 )

Já si myslím že znásilnili nejen jí ale i jeho.

Wells ( 7. září 2020 19:18 )

Taky si to myslím. Italové je z moře zachraňují aby se jich pak všichni bály.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání