Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Video ze zběsilé honičky na Příbramsku: Zfetovaný řidič vytlačil policisty do příkopu

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
18. srpna 2020
11:49

Honička policistů a zfetovaného řidiče ve volvu se odehrála v pondělních ranních hodinách na Příbramsku. Policisté v Dobříši chtěli zastavit auto, kterému nesvítilo světlo. Jeho řidič však nezastavil a začal ujíždět. Zběsilou jízdu volva, řízeného čtyřicetiletým mužem, ukončily až zastavovací pásy. 

„Policisté si všimli v Dobříši vozidla značky Volvo, kterému nesvítilo přední světlo, a rozhodli se ho zastavit. Řidič auta však začal okamžitě ujíždět na dálnici D4 ve směru na Příbram,“ řekla policejní mluvčí Monika Schindlová. „Motorista nereagoval na žádné a opakované výzvy k zastavení, ignoroval blikající majáky, houkání a rozsvícený nápis ‚Stop‘,“ dodala.

Během zběsilé jízdy dokonce agresivní řidič vytlačil vůz řízený policisty ze silnice. Auto skončilo v příkopu, k žádnému vážnému zranění však naštěstí nedošlo, ale na vozidle byla způsobena škoda okolo 30 tisíc korun a pronásledovaný si připsal další trestný čin. 

Video  Sjetý řidič ujížděl před policií.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Poté se policisté pokusili ujíždějícímu šílenci prostřelit pneumatiky, ale nepovedlo se. O několik chvil později však honičku ukončil připravený zastavovací pás. Poté, co jej řidič přejel, se i nadále pokoušel ujíždět. Celou akci natočil policejní vrtulník. Hlídky poté zjistily, že muž i jeho spolujezdec jsou pod vlivem amfetaminu, oba byli zadrženi. Řidiči hrozí až šest let ve vězení. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání