Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Policie 4. den kope v domě ztracené Jany Paurové: Synové Pavel a David na místě činu!

Aktualizováno -
13. srpna 2020
20:33
Autor: VaB - 
13. srpna 2020
14:12

Už čtyři dny prohledávají dům a kůlnu ve Slavětíně kriminalisté ze speciálního týmu Tempus. Pravděpodobně hledají ostatky zmizelé Jany Paurové, ta je totiž od roku 2013 nezvěstná. Co vyvolalo náhlé vzepětí policejních aktivit?

Sedm policejních aut a hromada policistů, včetně těch v civilu. Už od pondělí pracují v domě, ve kterém bydlela zmizelá Jana Paurová. Je pravděpodobné, že hledají její ostatky. V přístavku, který je hned za vraty, pracují se sbíječkou a bruskou. 

První tři dny jim tam pomáhali i hasiči. Proč ale policie, zejména elitní kriminalisté z Tempusu, záhadný případ právě teď prověřují? Může za tím stát jeden jediný výslech! „Jeden ze synů byl na výslechu a zřejmě se tam měl podříct, že táta se starším bráchou něco mají,“ řekla CNN Prima News žena, která do obce jen dojíždí. Informaci má prý od své dcery, která se se synem Paurové přátelí.

Ve čtvrtek, čtvrtý den na místě, už kriminalisté tolik nepoužívají těžké nářadí. Technik používá kameru s fotoaparátem, dovnitř si nosili i malá dláta.

Během odpoledne se na "místě činu" objevil i mladší syn Paurových Pavel (19). Podle našich informací přišel k policitům, kteří dům hlídají a prohlásil: "Chci mluvit s tátou." Chvíli strávil uvnitř objektu, brzy ale opět odešel. Později přijel i starší syn David (20), který si z domu odnesl pár tašek s věcmi.

Video  Policejní pátrání v místě bydliště 7 let pohřešované Jany Paurové. Hasiči si k domu přivezli bagr, na místě je také sací vůz a psovodi se psy, kteří jsou vycvičeni na hledání mrtvol  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Záhadné zmizení!

Policie po Janě pátrá už od roku 2013, tehdy za velmi nejasných okolností zmizela. Desítky policistů po ní pátralo v okolních lesích. Dokonce i v domě, tehdy ale nic nenašli. Její zmizení nahlásil manžel Pavel Paur.

Podle dřívějších informací ji měl zaměstnanec místní obce týrat, na těle měla viditelné velké modré modřiny. Když se o týrání svěřila rodině, začaly tahanice. Den před zmizením jí dokonce přišla obsílka, měla se dostavit k podání vysvětlení. K tomu už ale nedošlo.

V novém pátrání jim pomáhají i psi. Podle informací Blesku mají speciální výcvik na vyhledávání lidských těl.

Šéf Tempusu na místě

Speciální útvar Tempus se zabývá vyšetřováním případů, které se staly v minulosti, a nepodařilo se je objasnit. Založen byl v roce 2013 tehdejším policejním prezidentem Martinem Červíčkem. Skládá se ze zkušených kriminalistů, kteří se zabývají těmi nejzávažnějšími zločiny. Na místě je i podle zjištění Blesku samotný šéf útvaru.

illenne ( 14. srpna 2020 08:13 )

Chlap, který týrá svoji ženu je hovado , a tenhle vypadá pěkně hnusně. Dětem se máma nevrátila a jemu je to nejspíše jedno. Uvidíme, jak to dopadne .

1pravda1 ( 13. srpna 2020 23:30 )

Měl 7 let na likvidaci, takže už tam dávno být nemusí...

1pravda1 ( 13. srpna 2020 23:29 )

Jistě měla mobil, a ten dokáží dohledat, ovšem ne po 7 letech, ale v den nahlášení zmizení ženy... co dělali předtím?

1pravda1 ( 13. srpna 2020 23:27 )

Tak snad měli ty psy použít už dávno, dokud bylo vše čerstvé a možná zabetonované... podle mého názoru, špatná práce před 7 lety... mezitím ji klidně mohl spálit, a to už se nenajde nic... on je evidentně tvrďák, u výslechu se nesložil... někde se psalo, že i starší syn mámu týral s otcem a mladší ji měl rád a zhroutil se s tím, že už s tátou nechce bydlet. Holčičky byly u otcových příbuzných v té době...

PavelSki ( 13. srpna 2020 22:52 )

Senzory na tělo a postupně kopat na různých místech...detiktiv Štika

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání