Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Masový vrah Zdeněk podpálil bohumínský panelák: Tyhle všechny má na svědomí!

Autor: Michal Charbulák, Karel Janeček, ČTK - 
12. srpna 2020
05:00

Pyžamo, helma, neprůstřelná vesta a na rukou i na nohou obvazy… Tak policejní eskorta přivedla k soudu Zdeňka (54). Masového vraha, který zabil syna, vnuka, manželku a dalších 8 lidí! Žháře, kterého štvalo, že se žena přestěhovala, tak byt zapálil. Během dětské oslavy a s 15 lidmi uvnitř!

Muže, ze kterého byly vidět jen oči, přivezla před soud v Karviné sanitka v doprovodu policie. O tom, že byl Zdeněk K. při hrůzném činu sám plameny zasažen, svědčily četné obvazy na rukou i na nohou a také nemocniční pyžamo pod neprůstřelnou vestou.

Video  Zdeňka K. (55) přivezla k soudu sanitka v doprovodu policejní dodávky  - Michal Charbulák
Video se připravuje ...

Soud se s verdiktem dlouho nepáral, na proces si vrah počká ve vazbě s nemocnicí v Praze na Pankráci. „Soud plně vyhověl mému návrhu, a to z obou vazebních důvodů. Odůvodnil to hrozbou vysokého trestu a i obavou z opakování trestné činnosti,“ uvedl dozorující žalobce Michal Król.

Kanystr z benzinky

Ten pak na chodbě novinářům popsal i několik podrobností z vyšetřování. Zdeněk K. podle něj k zapálení bytu použil benzin, který si krátce předtím koupil na čerpací stanici. Opilý a s kanystrem v ruce v sobotu přišel k bytu, kde žili syn, jeho partnerka a také žhářův vnuk a manželka.

Nedomníváme se, že byl v bytě. Zda vylil hořlavinu do bytu přes pootevřené či zavřené dveře, budou muset posoudit znalecké posudky,“ uvedl Król. Žhář pak u soudu připustil, že benzin nalil pod dveře a posléze i na ně. Co se dělo vzápětí, však popsat odmítl.

Projevil lítost

Motivem činu byly podle státního zástupce spory se synem Lukášem a pak i s manželkou Silvií. Spouštěčem byla podle něj i emocionálně nezvládnutá situace, kdy se útočníkova manželka od něj (pozn. red. – asi před měsícem) odstěhovala právě k synovi.

Video  Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti  - ZZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Jako motiv uvádí snahu postrašit manželku a syna. Tvrdí, že si neuvědomil, co může způsobit. Aktuálně projevuje určitou lítost. Nicméně - co si o takové lítosti myslet,“ dodal Król. Zdeněk údajně začal pít po smrti syna Marka. Ten měl spáchat sebevraždu skokem pod vlak. Jeho jméno a data narození i úmrtí má muž vytetované na hlavě.

Oslava dětských narozenin?

V bytě bylo v době útoku 15 lidí údajně na oslavě dětských narozenin. Oheň zabil útočníkovu manželku, syna, vnuka a jeho matku. Zemřely i další dvě děti pozvané na oslavu. Přímo v bytě plameny a kouř usmrtil šest lidí. Dalších pět lidí zemřelo po pádu z okna a čtyřem se podařilo z bytu uniknout na sousední balkon.

Pendrek ( 13. srpna 2020 12:00 )

máte pravdu také ho často nevenčili, kdo by s ním jezdil z 11 patra zase zpět.....

Pendrek ( 13. srpna 2020 11:55 )

Mislivče máš docela bystrý postřeh jak je možné, že tak hrozně nenávidíš naše nejlepší čtyřnohé přátele a jejich páničky? Myslíš - mislíš, že to není PRIMITIVNÍ a navíc se považuješ za slušného člověka?......

reenata ( 12. srpna 2020 20:58 )

PavelSki ( 12. srpna 2020 18:55 )

jardavozembouchak:

Postrašil národ před nedávnem v médiích Kájínek, že čo bolo, to bolo. Jojo, to se dříve vrazi dětí a žen ve vězení kamenovali. Dnes prý musí dostat visačku "ohrožená osoba" a jsou umístěni bokem a preventivně kontrolovány lékařem, nemají-li bebíčko na těle.

Ách jo, kam ta humánní společnost spěje. Mučit, mučit, mučit, nic jiného na takové zrůdy neplatí.
Chudáci lidi, děti a stovky utrápených nejbližších a blízkých.

ksicht ( 12. srpna 2020 16:38 )

vyskočili vůbec? v době telefonů s videi to nemá nikdo zdokumentované? Já bych to chtěl vidět!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání