Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Samuel (†15) a Leoš (†16) utonuli v Sázavě: Rodiny jim uspořádaly společný pohřeb

Autor: rc - 
11. srpna 2020
19:42

Mladíci Samuel (†15) a Leoš (†16) se ve středu šli koupat do řeky Sázavy nedaleko Soběšína, zpět už se nevrátili. Po kamarádech bylo vyhlášeno pátrání a do akce byl zapojen i vrtulník s termovizí. Pátrání přesto dopadlo tragicky. Jejich těla byla nalezena v neděli. Zdrcené rodiny nyní chystají pohřeb. S oběma mladíky se jejich blízcí rozloučí v pátek odpoledne v Kroměříži.

Zchladit se do řeky Sázavy se ve středu odpoledne šli chlapci Leoš a Samuel poblíž Masarykova tábora YMCA nedaleko Soběšína. Mladíci tam spolu kempovali. Z koupání se však nevrátili. Krátce po půlnoci proto po nich bylo vyhlášeno pátrání. „Po půlnoci jsme přijali oznámení o pohřešování dvou mladíků, podle posledních informací se šli koupat do Sázavy,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Petra Potočná.

Podle informací TV Nova poté, co policisté dorazili na místo, našli na mole pouze boty obou chlapců. Pátrání po nezvěstných mladících trvalo čtyři dny. Do akce byl vyslán vrtulník s termovizí a do pátrání se zapojili také lidé na sociálních sítích. Přesto pátrání dopadlo tragicky. Jejich těla byla nalezena v neděli bez známek života.

Poslední rozloučení s oběma mladíky se odehraje v pátek v obřadní síni Kroměříž. „Rozloučení s našimi drahými dětmi a kamarády proběhne společně v pátek 14. srpna 2020 v 15:00,“ stojí na sociální síti spolu se smutečními oznámeními. Za šestnáctiletého Leoše bude navíc odsloužena zádušní mše, která proběhne v den pohřbu dopoledne v kostele v Hradisku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání