Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Co se dělo před požárem? Pili už od oběda, pak se ozvaly rány! To byla teda rodina, vypověděl jejich soused

Autor: Karel Janeček - 
10. srpna 2020
12:00

„Přežil jsem vlastní smrt,“ řekl včera muž, jehož byt dělí od bytu vypálené rodiny jen tenká stěna. Rodinu z bohumínského paneláku považuje za problémovou, byly s ní věčné spory.

To byla tedy rodina. Pili, hlučeli, na nikoho nebrali ohled. V sobotu začali pít už po poledni. To jsem si říkal, dnes se zase nevyspím. To se tu bude pařit zase až do rána. Rozjeli to pořádně. A potom se ozvaly ty rány,“ vypověděl soused a nastínil tak možný sled sobotních událostí, které vyústily v tragédii nebývalých rozměrů. 

Šok na balkoně

V té chvíli si myslel, že sousedé jen vytahují gril na balkon. Aby si asi mimo pití dal nájemník s přítelkyní, malým synem, dalšími dvěma dětmi, matkou, otcem a dalšími známými, z nichž část bydlela o pět pater níž ve stejném domě, něco k jídlu. „Vyjdu ale na balkon a vidím plameny a kouř. Křik, zápach. Pak začali ti lidé skákat z oken. To byla hrůza,“ uvedl roztřeseně soused.

Video  Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti  - ZZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Nakonec vyrazili dveře jeho bytu hasiči a zachránili ho. „Dali mi masku, vyvedli mě ven. Na chodbě tma. Nechápu, že jsem to peklo přežil,“ popsal situaci při požáru.

Prokletý 8. srpen

Moravskoslezský kraj může pokládat od soboty datum 8. srpna za nejsmolnější den. V roce 2008 totiž přišlo o život osm lidí a sto se jich zranilo při železničním neštěstí ve Studénce. Zde narazil vlak do spadlého mostu. A nyní se k tragédii přidala přesně po dvanácti letech i ta bohumínská...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání