Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muže obvinili z vraždy Lucie (†35) z Rovenska a ženy v Turnově: Zadrželi sériového vraha?

Aktualizováno -
7. srpna 2020
18:49
Autor: yks, ČTK - 
7. srpna 2020
16:50

Liberečtí kriminalisté obvinili z dvojnásobné vraždy muže (42). Má podle nich mít na svědomí vraždu Lucie z Rovenska pod Troskami a také život 39leté ženy ze Semilska, jejíž tělo bylo nalezeno ve středu v Turnově. Muž má mít již kriminální historii, dokonce už byl prý za vraždu dříve odsouzen!

O šokujícím posunu v případu Lucie z Rovenska informovali v pátek liberečtí policisté. „Kriminalisté obvinili muže z dvojnásobné vraždy. Muži obviněnému ze zvlášť závažného zločinu vraždy hrozí až výjimečný trest,“ uvedli. 

Máma Lucie zmizela uprostřed noci

Policisté popsali, že v pondělí 27. července prostřednictvím linky 158 přijali oznámení od náhodného svědka, který upozornil na nález těla ženy v katastru Rovenska pod Troskami. „Zjistili jsme, že se jedná o pohřešovanou 35letou ženu z Jablonecka, která zmizela v sobotu 25. července po návštěvě restaurace v centru Rovenska,“ sdělili policisté. U toho ale nezůstalo.

Další tělo našli ve středu!

„Tělo další mrtvé ženy nalezl opět náhodný svědek, na jezu řeky Jizery v Turnově, ve středu 5. srpna.  V tomto případu se jednalo o 39letou ženu ze Semilska“ informovali. Upřesnili, že vzhledem k tomu, že k oběma případům došlo za nejasných okolností, a nebylo tedy možné vyloučit cizí zavinění, oba nálezy si převzali kriminalisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Podezření vedlo k muži z Kutnohorska

Liberečtí policisté po nashromáždění potřebných důkazů obě události kvalifikovali jako zvlášť závažné zločiny vraždy. A pak už šli takřka najisto. Ve středu odpoledne zadrželi 42letého muže z Kutnohorska. „Ve čtvrtek 6. srpna vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Libereckého kraje obvinil 42letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy, kterého se na obou ženách dopustil,“ sdělila policie s tím, že obviněnému v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozpětí od patnácti do dvaceti let nebo výjimečný trest.

Jde o sériového vraha?

Jak portálu iDnes sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský, muž se k činům doznal a má mít za sebou již trestní minulost. Portál uvedl, že podle jeho informací muž už dokonce dříve vraždil! Pokud by se veškerá tato podezření potvrdila, znamenalo by to, že kriminalistům padl do rukou sériový vrah! Za toho je totiž označen takový pachatel, který si během svého řádění postupně v různých časových obdobích připsal tři a více obětí.

hasickajana ( 8. srpna 2020 09:06 )

"rom", kterého kdysi adoptovala hodná žena, on ji podřízl...

to není žádná tajná informace, mimo jiné ji lze dohledat např. u článku na IDNES

PavelSki ( 7. srpna 2020 22:59 )

Chtělo by to jak v USA za teroristické činy (ve státech, kde není trest smrti):

Malá temná místnost, nemůže si stoupnout, nemůže číst, psát, jen přemýšlet nad svými činy. 1x za den ho na hodinu vystrčej v kleci ven na světlo.
Podmínky skoro jako ve filmu "Motýlek" s D.Hofmanem.

To snad musí po měsíci každý den prosit o trest smrti, ale nedopřejí mu ho.

starymlok ( 7. srpna 2020 22:20 )

Chtěly ho znásiknit a on se jen bránil

hejhej ( 7. srpna 2020 19:51 )

Vrah na svobodě ? Vrah není člověk, ale lidský odpad, zrůda a nemá se už nikdy mezi lidma pohybovat a žít. Taková zrůda mezi lidskou populaci nepatří.
Bohužel, naš stupidní zákony stojí na straně násilníků a vrahů .
Dvě ženy mohly žít, nebýt " demokratických" paskvilů - zákonů.

DWEI ( 7. srpna 2020 19:47 )

Tomu hajzlovi je 42 a to znamená, že pokud dostane doživotí, tak může být v lochu i víc než 40 let. Pro sériové a brutální vrahy by měl smysl trest smrti. Pokud tento hajzl už za vraždu seděl a teď zabil 2 mladé ženy, tak stejně náprava u něho možná není....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání