Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž tasil zbraň v obchodě v Chebu a hledá ho policie: Prý jde o nebezpečného německého lupiče a žháře!

Aktualizováno -
5. srpna 2020
20:43
Autor: yks, ČTK - 
5. srpna 2020
16:48

Karlovarští policisté pátrají po muži, který si ve středu odpoledne odnášel zboží z obchodního domu v Chebu bez zaplacení. Pachatel je zřejmě ozbrojený. Jak uvedla ČTK, je možné, že jde o stejného muže, kterého hledá pro několik trestných činů i německá policie. To však policie odmítla potvrdit. Policie na hlavních tazích v kraji stavěla a kontrolovala auta.

Policisté v Karlovarském kraji hledají muže, který ve středu dopoledne přišel do obchodního domu v Chebu. „Tam si měl vybrat vystavené zboží a následně s ním odejít bez zaplacení. V prostoru pokladen muže zadržela ostraha prodejny, na kterou poté namířil krátkou střelnou zbraň,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

„Poté neznámý pachatel utekl a od obchodního domu odjel zřejmě osobním vozidlem bílé barvy typu pick-up s nezjištěnou registrační značkou,“ dodal policista. Policie kvůli muži na hlavních tazích kontroluje auta.

Nezkoušejte ho zastavit!

Jak policie uvedla, neznámý pachatel by měl být vysoké hubené postavy s vlasy střiženými na ježka. Sdělila rovněž, že na sobě měl mít šedé triko s dlouhým rukávem, černé kalhoty a na nohou černé boty s bílou podrážkou. Přes levé rameno měl uvedený muž černou látkovou příruční tašku.

„Vzhledem k tomu, že hledaný muž je ozbrojený, tak apelujeme na veřejnost, aby se ho v žádném případě nesnažila zadržet,“ doplnili muži zákona a požádali veřejnost, aby v případě jakýchkoliv informací k tomuto muži ihned volala na linku 158.

Nebezpečný Němec prý míří sem!

Policejní mluvčí Jakub Kopřiva také sdělil, že karlovarští policisté pátrají po ozbrojeném muži ze Sárska, který podle německé policie za pouhé tři dny spáchal sérii trestných činů.

Dvaatřicetiletý Christian Cinquemani ze Saarbrückenu údajně v pondělí ráno ukradl auto, pak přepadl benzínovou pumpu a večer zapálil dům svých rodičů. V noci na úterý podpálil podle policie budovu v obci Berg ve spolkové zemi Porýní-Falc, v níž sídlí firma, pro kterou pracoval.

Podobnost víc než náhodná?

Pak se nejspíš kradeným autem rozjel do Bavorska, dnes nad ránem nedaleko hranic s Českem přepadl s pistolí čerpací stanici. Odnesl si odtamtud hotovost a cigarety a znovu uprchl.

O něco později měl nehodu na kruhovém objezdu, jeho auto vypadlo ze silnice a převrátilo se. I když při tom utrpěl zranění, podařilo se mu zmocnit se auta člověka, který mu přišel na pomoc. Vyhrožoval mu pistolí. V jeho bílém voze značky Opel Combo pak ujel směrem k českým hranicím. Česká policie se na hledání pachatele z Německa podílí. 

Prchající Němec není nepodobný muži, který tasil zbraň v Chebu. Navíc má disponovat rovněž bílým užitkovým vozem. To, zda by mohlo jít o tutéž osobu policie odmítla potvrdit. „Policie zveřejnila veškeré informace, které bylo možné zveřejnit. Dále se nemůžeme vyjadřovat,“ sdělila Blesku mluvčí karlovarských policistů Zuzana Týřová. Jak ale uvedl server Novinky.cz, podle jeho informací jsou ozbrojenec z Chebu a hledaný Němec jedna a tatáž osoba.

naraznik ( 5. srpna 2020 21:28 )

Čistokrevnej árijec-zralej na vodstřel!!!

Anifa ( 5. srpna 2020 21:15 )

No jo , typický německý občan nás přijel obohatit.

PavelSki ( 5. srpna 2020 20:41 )

30 případů Majora Zemana: "Tak se nám to svinstvo dostalo do republiky".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání