Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poslední sbohem strojvůdci z tragédie u Českého Brodu: Po Martinovi (†40) zůstaly dvě děti

Autor: Jitka Pecharová, chal, rc - 
24. července 2020
12:35

Rodina a přátelé se přišli naposledy rozloučit se strojvedoucím Martinem H. (†40), který zemřel při srážce vlaků u Českého Brodu. Mašinfíra tragicky zemřel ve zdemolované kabině vlaku CityElephant, který se až v 70kilometrové rychlosti srazil se stojícím poštovním vlakem. Smuteční hosté obřadní síň zaplnili do posledního místečka.

V Ústí nad Orlicí se v pátek krátce před polednem konalo poslední rozloučení se strojvedoucím Martinem H., který zemřel při srážce vlaků u Českého Brodu. Možnosti posledního rozloučení s Martinem využilo několik stovek přátel, kolegů a příbuzných.

Obřad trval zhruba 45 minut, na poslední cestu mu zazněla píseň Šraňky od Pavla Dobeše, Počkej tam na nás hore od rapera Rytmuse nebo Tsunami od Divokýho Billa.

Role řečníka se zhostil strýc zesnulého. Na Martina vzpomněl jako na veselého a oblíbeného člověka, který byl svým blízkým vždy oporou a uměl výborně vařit, jeho specialitou byly především burgery a palačinky.

Martin letos oslavil 40. narozeniny, které na obřadu připomnělo 40 balonků, ale kulatiny podle strýce kvůli koronavirové krizi nestihl pořádně oslavit.

V první řadě během obřadu seděla Martinova manželka s jejich dvěma malými dětmi, od kterých měl Martin na rakvi kytici bílých lilií. Milujícímu tatínkovi, stálo na stuze...

Martin byl zkušeným strojvedoucím. V osudný den řídil vlak CityElephant, který jel z Prahy do Řečan nad Labem. Do cíle už ale nedojel. U Českého Brodu se srazil s poštovním expresem, který tam zastavil na červenou.

CityElephant se řítil až 70kilometrovou rychlostí. Martin neměl šanci přežít. Při nehodě se zranily další tři desítky lidí.

Video  Srážka dvou vlaků u Českého Brodu  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání