Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slavný pouliční umělec má problém: 25 žen ho obvinilo ze sexuálního útoku!

Autor: ran - 
10. července 2020
09:12

Začíná vyšetřování známého pařížského pouličního umělce, který proslul svými graffiti a dalšími kresbami v městském prostředí. Bude se muset zodpovídat z nařčení ze sexuálního násilí, kterého se měl dopustit na několika desítkách žen. Lidé mu předělávají jeho nápisy! 

Wilfrid A. se pod své obrázky na zdech a stěnách domů podepisuje douškou „L’amour court les rues“ (Láska obchází ulicemi). Nyní někteří lidé jeho motto parodují a přepisují ho na „znásilňovač obchází ulicemi“. Nyní totiž umělec čelí od 25 žen nařčení ze znásilnění a sexuální agrese!

Časopis Neon napsal, že na ženy Wilfrid líčil pasti v průběhu mnoha let. Redaktoři domnělé oběti vyzpovídali. Jejich věk se pohybuje mezi 19 a 49 lety. Policie otevřela vyšetřování 22. června, násilí údajně spáchané na ženách vykazuje podle všeho podobný způsob provedení.

Na všechny prý mít stejnou fintu

12 z žen umělce viní ze znásilnění, 13 ho žaluje za „sexuální agresi“. Některé z žen měly být v době páchání nepravostí mladistvé. Všechny do jednoho pachatele popisují jako sexuálního predátora, který využíval své slávy, aby se ženám dostal pod sukni.

Wilfrid si měl vyhlédnout hezkou mladou slečnu na ulici, vlichotit se jí a pozvat ji, aby mu postála modelem. Když dívka svolila, po příchodu do jeho bytu jí údajně nabídl drogy nebo alkohol. Poté se jeho chování k ní mělo výrazně změnit, některé prý přímo zdrogoval a znásilnil.

Vyšetřování je však na samém počátku. Umělcův obhájce Joseph Cohen-Sabban uvedl, že „případ nezačíná v nějakém časopise, nýbrž na policii. Můj klient se nebude zodpovídat před pomluvami, ale před soudem,“ napsal server RFI. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání