Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragický prodloužený víkend: Na silnicích zemřelo patnáct lidí!

  • Autor: rc,ČTK,dce - 
    Aktualizováno -
    6. 7. 2020
    15:06
    4. 7. 2020
    13:45

    První červencový víkend si budeme pamatovat jako jeden z nejtragičtějších na českých silnicích. Jen z pátku na sobotu při nehodách zemřelo šest lidí. Za celý víkend jich bylo celkem patnáct, z toho pět motorkářů! Život devatenáctiletého muže vyhasl na Rychnovsku poté, co se svou motorkou narazil do stromu. Nejhorší bilanci má pátek, který si připsal šest obětí na životech, letos nejvíc za jeden den. V sobotu podle denních policejních statistik zahynuli tři lidé a v neděli dalších pět. V pondělí zemřel zatím jeden člověk. Navíc bezmála dvacet účastníků kolizí skončilo s těžkými zraněními.

  • 1.Motorkář havaroval na Rychnovsku

    V pátek kolem sedmé hodiny večer se stala tragická nehoda mezi obcemi Borohrádek a Vysokým Chvojnem. Teprve devatenáctiletý řidič se svou motorkou narazil do stromu. „Hasiči pomohli s poskytováním první pomoci, zraněný motorkář byl resuscitován, bohužel přes veškerou poskytnutou péči svým zraněním na místě podlehl,“ uvedla tisková mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Gótzová.

    Na Rychnovsku zemřel po střetu s autem devatenáctiletý motorkář Na Rychnovsku zemřel po střetu s autem devatenáctiletý motorkář | HZS KHK

  • 2.Řidič na skútru zemřel v Praze

    Tragédie se stala i v Praze. Řidič tam jel na skútru v Poděbradské ulici, když došlo k nehodě. Čtyřiačtyřicetiletý řidič nehodu nepřežil.  „Došlo k havárii motorkáře, který bohužel těžkým poraněním na místě podlehl,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

    ilustrační foto ilustrační foto | Aktu.cz

  • 3.Motorkář havaroval i ve Frýdku-Místku

    V pátek vyjížděli záchranáři k nehodě na Frýdecko-Místecku. Nehoda se tam stala po páté hodině odpoledne. Na dálnici D56 u obce Dobré došlo ke srážce dvou vozidel a motocyklisty.  „Na místě byli zraněni dva lidé – řidička jednoho z vozidel a motocyklista. Ten svým zraněním podlehl v sobotu v nemocnici. Zdravotníci zkontrolovali i zdravotní stav dvou cestujících dětí, vyvázly však bez fyzické újmy,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

    Tragicky skončila nehoda dvou vozidel a motorkáře, ten zraněním podlehl v nemocnici Tragicky skončila nehoda dvou vozidel a motorkáře, ten zraněním podlehl v nemocnici | HZS MSK

  • 4.Nehoda na Karvinsku

    Hasiči v pátek zasahovali i v Rychvaldu na Karvinsku, kde došlo k nehodě dvou aut. K nehodě vyjížděli hasiči z Bohumína, Orlové a Karviné. „Na místě tak zasahovaly celkem tři hasičské cisterny vybavené mj. také hydraulickým vyprošťovacím zařízením určeným k takovýmto událostem,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp. Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník. Přes veškeré snahy lékařů však devětašedesátiletá spolujezdkyně zraněním podlehla. „Lékař u jedné z osob konstatoval zranění neslučitelná se životem, další dvě osoby si převzaly do péče přítomné posádky zdravotnické záchranné služby,“ dodal mluvčí.  

    Po nehodě v Rychvaldu zemřel řidič osobáku Po nehodě v Rychvaldu zemřel řidič osobáku | HZS MSK

  • 5.Páteční nehoda na Novojičínsku

    Další smrtelná nehoda se stala na pomezí Moravskoslezského a Olomouckého kraje u Starého Jičína-Dubu na Novojičínsku, při nehodě zemřel dvaadvacetiletý řidič.

    ilustrační foto ilustrační foto | Zbyněk Schnapka

  • 6.Nehoda ve Zlíně

    Ve Zlíně pak zemřel šestadevadesátiletý muž po pádu z kola. Okolnosti události vyšetřují zlínští dopravní policisté, není vyloučeno to, že na nehodu měl vliv zdravotní problém seniora.

    ilustrační foto ilustrační foto | Policie ČR

  • 7.Incident na Hodonínsku

    K tragédii došlo i u Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Krátce po půlnoci na tahu I/54 na Slovensko mezi Veselím a Blatnicí pod Svatým Anotnínkem došlo ke srážce dvou aut. "Z dosud nezjištěných příčin automobil značky Peugeot 306 jedoucí směrem do Blatnice dostal smyk, najel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Peugeot 206," uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Nehodu nepřežil starší spolujezdec. Tři další lidé byli těžce zraněni.

    ilustrační foto ilustrační foto | HZS JMK

  • 8.Sobotní nehoda na Novojičínsku

    Dvaašedesátiletý motocyklista dnes zemřel při nehodě v Odrách na Novojičínsku. "Vjel na železniční přejezd, přestože svítila červená výstražná světla, a čelně vrazil do projíždějícího motorového vlaku," uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková. Podle původních informací vrazil do vlaku stojícího.

    Nehoda se stala po 15:30. Motocyklista utrpěl zranění, kterým podlehl na místě. Ve vlaku jelo 20 cestujících. Nikdo z nich nebyl zraněn, stejně tak strojvedoucí, u kterého test ukázal, že před jízdou nepil alkohol. Pohořská ulice v Odrách a železniční trať jsou kvůli nehodě neprůjezdné.

    ilustrační foto ilustrační foto | Aktu.cz

  • 9.Smrtelná nehoda na Vsetínsku

    Motorkář zemřel v neděli před polednem při srážce s autem u obce Zašová na Vsetínsku. Podle něj se zranila i spolujezdkyně na motorce. Nehoda uzavřela hlavní tah z Valašského Meziříčí na Rožnov pod Radhoštěm a dále na Slovensko. Policie odklání dopravu. Nehoda se stala okolo 11:30 mezi obcemi Zašová a Hrachovec. "Motorkář zemřel, jeho spolujezdkyně se zranila," uvedl mluvčí policie Petr Jaroš.

    Motorkář zemřel v neděli před polednem při srážce s autem u obce Zašová na Vsetínsku Motorkář zemřel v neděli před polednem při srážce s autem u obce Zašová na Vsetínsku | HZS ZK

  • 10.Havárie elektrokoloběžky na Litoměřicku

    Ve Vchynici na Litoměřicku se v sobotu večer střetl automobil s elektrickou koloběžkou. Dvaadvacetiletého muže, který na ní jel, převezli záchranáři do nemocnice, kde později podlehl zraněním. Nehoda se stala kolem 19:00 v obci. Do sebe narazil vůz VW Golf a elektrická koloběžka. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče auta byla podle mluvčího negativní. Muže vrtulník přepravil do traumacentra v ústecké nemocnici, kde v později podlehl těžkým zraněním.

    ilustrační foto ilustrační foto | Policie ČR

  • 11.Úmrtí na přejezdu u Hluboké nad Vltavou

    Na železničním přejezdu nedaleko Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku se neděli v podvečer srazil vlak a osobní auto. Osmačtyřicetiletá řidička osobního auta zemřela, zřejmě přehlédla výstražná světla. Vozidlo značky BMW zůstalo po nehodě rozdrcené. "Řidička na přejezd vjížděla ve směru od obce Dasný směrem k Hluboké nad Vltavou, pravděpodobně přehlédla světelné a zvukové výstražné zařízení," řekl mluvčí policie Milan Bajcura. Přejezd byl bez závor, auto srazil rychlík přijíždějící od Českých Budějovic.

    Na železničním přejezdu nedaleko Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku se neděli v podvečer srazil vlak a osobní auto. Na železničním přejezdu nedaleko Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku se neděli v podvečer srazil vlak a osobní auto. | HZS JČK

  • 12.Smrt policisty v Praze

    Při nehodě dvou osobních vozidel v ulici 5. května v Praze v neděli večer zemřel dvaatřicetiletý policista. Na twitteru to uvedl policejní prezident Jan Švejdar. Další dva policisté byli s těžkými zraněními odvezeni do nemocnice. S největší pravděpodobností byla viníkem nehody řidička, která usedla za volant pod vlivem alkoholu i drog, nadýchala více než dvě promile alkoholu. "Dnes vyhasl život dalšího policisty, tentokrát vinou opilé řidičky, která zavinila dopravní nehodu při níž zemřel 32letý policista. Pro někoho, kdo usedne za volant s více než dvěma promile nemám žádné pochopení. Hlubokou soustrast rodině...," napsal Švejdar.

    Při nehodě dvou osobních vozidel v ulici 5. května v Praze v neděli večer zemřel dvaatřicetiletý policista. Při nehodě dvou osobních vozidel v ulici 5. května v Praze v neděli večer zemřel dvaatřicetiletý policista. | Twitter

  • 13.Nehoda u Kolína

    U Kolína se v pondělí ráno čelně srazilo osobní auto s nákladním. „Řidič osobního auta náraz nepřežil, druhý z šoférů z nehody vyvázl bez zranění," řekla policejní mluvčí Eva Hašlová. „Řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin vyjel do protisměru a čelně se střetl s nákladním vozem," uvedla mluvčí.

    Událost se stala po 6:00 na silnici 38 mezi Kolínem na Novou Vsí I. Po nehodě zůstal řidič osobního auta zaklíněný v kabině. Hasiči odstranili dveře a během několika minut ho vyprostili. „Následně společně s posádkou zdravotnické záchranné služby zahájili resuscitaci, která však ani téměř po půlhodině usilovné práce nebyla úspěšná, lékař konstatoval úmrtí," dodal mluvčí krajských hasičů Jaroslav Gabriel. Řidič nákladního auta podle dechové zkoušky před jízdou nepil alkohol.

    Na Kolínsku se stala smrtelná nehoda, kdy se střetl náklaďák a osobní automobil. Na Kolínsku se stala smrtelná nehoda, kdy se střetl náklaďák a osobní automobil. | David Malík

  • 14.Kritické prázdniny

    „V rámci prevence nehod je dobré říct, které jsou nejohroženější skupiny, a dá se mluvit o čtyřech,  plus jednom rizikovém chování. První z nich jsou děti, dále jsou častými účastníky nehod chodci, cyklisté a motocyklisté. A nadprůměrně často příčinou dopravních nehod je alkohol,“ uvedl pro Blesk.cz dopravní expert Budský s tím, že alkohol na silnicích zabíjí daleko víc během letních prázdnin, než v období vánočních svátků.

    Policie o prázdninách každoročně zvyšuje kontroly dodržování pravidel provozu. Podle ředitele dopravní policie Jiřího Zlého se příčiny nehod o prázdninách nijak nevymykají celoročním trendům. "Nejtragičtější příčiny, které tvoří více jak 50 procent smrtelných následků, jsou nedodržování rychlosti, nepřizpůsobení rychlosti dopravně-technickému stavu vozovky, nevěnování se řízení a přejetí do protisměru," uvedl nedávno Zlý. Policisté podle něj budou ve větším počtu na silnicích po celou dobu letních prázdnin, zejména v nejvytíženější dny, jako jsou pondělí a pátek.

    Nejtragičtějším dnem loňského roku byl 11. listopad, během něhož přišlo o život osm lidí, z toho pět při nehodě u Pavlic na Znojemsku. Při srážce tří osobních aut tam čtyři lidé zemřeli ještě před příjezdem záchranářů, těžce zraněný čtyřměsíční chlapec zemřel později v nemocnici.

    Po nehodě v Rychvaldu zemřel řidič osobáku Po nehodě v Rychvaldu zemřel řidič osobáku | HZS MSK

Yarda ( 6. července 2020 16:11 )

Telefon: "Tady motosalon,. co pro vás mohu udělat?"
"Tady patologie. Kolik jste prodali silných motorek tento týden?"
"Pět."
"Tak to se nám dva ještě někde flákají."

Yarda ( 6. července 2020 16:08 )

Kolik důchodců už tě sestřelilo? Nebo jsi to slyšel od kamarádů mlamojů?

bizon_pepa ( 4. července 2020 17:37 )

Hele, auto za 3 mega je málo. Musíš napsat aspoň za 6 mega. Přece nebudeš troškař.

sukin-sa-vracia ( 4. července 2020 17:05 )

A co ty 30-50 letý. U nich je to čím?

sukin-sa-vracia ( 4. července 2020 17:03 )

Narazil v zatáčce do stromu ten 19 letej.. Proč asi? Protože jel jako blbec

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání