Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Táta mladičké Valerie zemřel při tragické nehodě: Na jeho počest vyrazila na běh kolem republiky!

Autor: VaB - 
4. července 2020
16:18

Valeriin táta Libor měl na jaře tragickou nehodu, při které zemřel. Mladá a krásná žena tak přišla o svého tátu, navíc v den, kdy měla svátek. Libor měl jeden sen. Chtěl na své motorce objet republiku! Valerie se rozhodla, že to udělá za něj, i když po svém.

V Moravském Berouně na Olomoucku došlo v dubnu k tragické nehodě, motorkář Libor zemřel po srážce s osobním autem. Za tragédii může pravděpodobně to, že řidič auta nedal přednost zprava. 

Mladá Valerie tak přišla o svého tatínka, který navíc odešel v den, kdy měla svátek. „Bylo to těžké a pro mě těžko pochopitelné, proč si smrt bere vždy tak dobré lidi. Jedinou útěchou možná bylo, že zemřel při tom, co miloval. Ale dala bych všechno na světě, abych se s ním mohla aspoň rozloučit,“ napsala.

Naplní jeho velké přání

Její táta měl jeden velký sen. Na svém stroji chtěl podél hranic objet celou Českou republiku. Jenže to se mu už nesplní, a tak se o to aspoň pokusí jeho dcera. „Je to jednoduché, když nemůže on na motorce, tak to já oběhnu! Bude to asi 2084 km,“ napsala. 

A jak napsala, tak i udělala! V pátek je na cestě už čtvrtým dnem. Na zádech má reflexní batoh, lékárničku a náhradní boty. „Zdravím všechny, doufám, že vydrží počasí, protože jsem už i zmokla, ale jinak to zvládám,“ napsala nedlouho poté, co vyrazila na svou předlouhou trať.

Ocení společnost i střechu nad hlavou

Ve svém původním příspěvku prosila lidi, zda by u nich občas nemohla přespat. „Bude to náročné, občas bych ráda třeba i spala někde jinde než venku, anebo bych byla ráda za běhací společnost,“ vzkázala.

Dojemný příspěvek obsahuje seznam měst na trase Valerie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání