Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chovateli někdo ukradl papoušky za statisíce! Policie žádá o pomoc

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK, VaB - 
4. června 2020
13:06

Chovateli papoušků z Prostějovska někdo odcizil deset exemplářů exotického druhu alexandr! Vznikla mu tím obrovská škoda. Policie žádá o pomoc při pátrání. 

O desítku papoušků za stovky tisíc korun přišel chovatel cizokrajných ptáků z Čunína na Prostějovsku. Odcizil mu je neznámý pachatel z jeho voliéry. Muž v ní choval největší zástupce rodu alexandr, kteří dorůstají do délky až 58 centimetrů. Byl mezi nimi i vzácný bílý samec. Po pachateli pátrá policie a s žádostí o pomoc se obrací i na veřejnost. 

Prázdnou voliéru našel chovatel na začátku týdne. Pachatel mu z ní jeho milované papoušky odcizil během nedělního večera až pondělního rána. „Zloděj se dostal na oplocený pozemek chovatele a odtud na dvorek, kde se nacházela voliéra. Urazil na ní visací zámek a odnesl si deset papoušků druhu alexandra velkého. Mezi nimi se nacházel i vzácný bílý samec albino,“ informovala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Zeleně zbarvení papoušci s nápadným kroužkem okolo krku jsou jedním z největších druhů alexandrů. Tělo na délku měří přibližně 58 centimetrů, křídlo měří kolem 20 centimetrů a papoušci váží zhruba čtvrt kilogramu. „Majiteli vznikla škoda, která se přesně vyčísluje, ale předběžně lze říci, že bude řádově ve stovkách tisíc korun. Událost šetříme pro trestný čin krádeže,“ dodala policejní mluvčí.

Policisté se v souvislosti s tímto případem obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc, přivítají jakékoliv informace o podezřelém prodeji těchto vzácných papoušků nebo případně o jejich výskytu ve volné přírodě. S jakýmikoliv poznatky, které povedou k nálezu odcizených papoušků, se mohou lidé obrátit na linku 158. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání