Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zvrat v případu vraždy Dominika (†18): Jiří, který předstíral schizofrenii, míří do basy!

Autor: chal - 
15. května 2020
13:16

„Jiří N. (22) je vinen, že v roce 2017 bodl svého kamaráda Dominika B. (†18) z Varnsdorfu, který na následky zranění vykrvácel, “ zaznělo v pátek z úst soudce krajského soudu v Ústí nad Labem Michala Roubíčka. Tzv. Velikonočnímu vrahovi pak přiřkl 14letý trest.

Po odpykání trestu může Jiří N. strávit zbytek svého života v zabezpečovací detenci. „Uložili jsme ji, protože nejsme schopni předjímat, zda u něj dojde k resocializaci,“ vysvětlil soudce. Mladík je totiž podle znalců nebezpečný pro svoje okolí a pouze v případě, že se sám zapojí do terapie, může dojít ke zlepšení. „Vzhledem k tomu, že nikdy nic nedokončil, snad jen základní školu, nelze se domnívat, že tentokrát to dotáhne do konce,“ odůvodnil rozhodnutí Roubíček.

Jiřímu N. uškodil také fakt, že v počátku procesu předstíral schizofrenii a dva a půl roku strávil místo v cele na psychiatrii. „Jsem spokojený, jak to dopadlo. Bolest ze smrti syna to ale nikdy ve mě neutiší,“ svěřil Blesku otec zavražděného mladíka Jaroslav B.

Obžalovaný Jiří N. se za celé tři roky od vraždy rodině neomluvil. Lítost vyjádřil pouze v soudní síni. „Kdyby to pomohlo, zabil bych se sám,“ řekl v pondělí. Soud ale jeho pokání neuvěřil. „Bylo to pouze divadelní představení a pouhá sebelítost,“ vysvětlil soudce Jiří Roubíček.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání