Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodina s dvěma dětmi zahynula na přejezdu: Policie řekla, kdo za nehodu může!

Autor: ČTK, chal - 
12. května 2020
12:05

Táta Daniel (†47), máma Veronika (†32) a jejich dvě malé holčičky (†5 a †8) zemřeli loni v červenci na železničním přejezdu v Černožicích u Jaroměře. Auto s rodinou tam ve vysoké rychlosti smetl rychlík, čtveřice neměla šanci přežít. Policisté téměř po roce odložili vyšetřování.

Tragickou srážku vlaku s osobním autem se čtyřmi mrtvými loni v červenci v Černožicích na Hradecku zavinila řidička auta. Žena při nehodě zemřela. Policie vyšetřování případu nyní ukončila jeho odložením. ČTK to v úterý řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Dříve policie uvedla, že světelná a zvuková signalizace na železničním přejezdu v době nehody fungovala a nemohla být příčinou dopravní nehody.

„Vyšetřovatel případ ukončil usnesením o odložení, protože neshledal zavinění jinou osobou než řidičkou, která na místě dopravní nehody zemřela. Trestní stíhání je nepřípustné proti tomu, kdo zemřel,“ uvedla mluvčí.

Tragická nehoda se stala v neděli 14. července 2019 na přejezdu v černožické Hradecké ulici. Spěšný vlak, který jel z Trutnova na Hradec Králové, se tam střetl s osobním autem, zemřeli dva dospělí a dvě děti.

Před srážkou jel vlak vysokou rychlostí a po nárazu před sebou auto tlačil přibližně 300 metrů. Nikomu z osmi desítek cestujících ve vlaku se nic nestalo.

Černožická srážka byla nejvážnější nehodou loňského roku v Královéhradeckém kraji. Čtyřmi mrtvými se zařadila mezi tři nejtragičtější nehody na železničních přejezdech v České republice za posledních 20 let.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání