Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Několik zraněných po požáru v paneláku v Šumperku: Byt prý byl zavalený hořlavým materiálem

Požár v Šumperku
Požár v Šumperku  (Autor: HZS Olomouckého kraje )
Aktualizováno -
24. dubna 2020
08:58
Autor: VaB, ČTK - 
24. dubna 2020
07:07

Hasiči měli v pátek ráno plné ruce práce! V Čajkovského ulici v Šumperku hořelo v panelovém domě. Z oken šlehaly plameny. Zachránili několik osob, jednu velmi vážně zraněnou, ošetření však potřebovali i další lidé.

V Šumperku v ulici Čajkovského v pátek ráno začal hořet byt v nejvyšším patře panelové budovy. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu. Záchranářům předali jednoho zraněného ve velmi vážném stavu. Řekl to mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Později hasiči upřesnili, že se zranili 4 lidé. 

Požár byl zanedlouho uhašen, hasiči museli odvětrat prostory a vyklidit vyhořelý byt, ve kterém bylo nahromaděno velké množství různého materiálu.

Událost byla hlášená v 6:10. „V nejvyšším patře panelové budovy došlo k rozsáhlému zahoření v bytové jednotce,“ řekl Hošák. Podle fotografií z místa, které hasiči zveřejnili na twitteru, z bytu při příjezdu jednotek šlehaly plameny.

Z bytu hasiči vyprostili jednoho zraněného, ve velmi vážném stavu ho předali záchranářům. Hasiči rovněž evakuovali celý dům. 

Požár podle Hošáka vznikl v obývacím pokoji a poškodil celý byt. „Plameny a následné výrazné zakouření zcela byt poškodilo. Výše škody přesáhla hranici dvou milionů korun," uvedl Hošák.

Prostory po požáru hasiči odvětrali a ochladili pomocí přetlakové ventilace. „Navazuje postupné vyklízení vybavení a skladovaného materiálu z bytu. Co stojí za příčinou vzniku požáru s iniciací v obývacím pokoji, na místě došetřuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií," dodal Hošák.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání