Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

205 km/h na obchvatu, 140 v obci! Řidiči zneužívají slabý provoz a jezdí jako šílenci

Autor: VaB - 
16. dubna 2020
15:05

Rychlost v hlavní roli! Policisté v Pardubickém kraji nachytali několik "rekordmanů". Jeden řidič jel na devadesátce 205 kilometrů v hodině, druhý pak na padesátce 143 kilometrů v hodině. Policisté se chytají za hlavu.

Kvůli koronavirové krizi jsou ulice i silnice o dost prázdnější. Toho se chytají jedinci, kteří tak rázem překračují rychlost, policisté ale nespí a bedlivě vše sledují. A několik takových jezdců se jim podařilo pochytat. 

„Někteří neukáznění řidiči na Chrudimsku se možná rozhodli překonat rychlostní rekordy dvou úseků, jinak si výsledky měření rychlosti těžko policisté vysvětlují. Jedním místem je chrudimský obchvat, druhým obec Nový Dvůr,“ vysvětluje policejní mluvčí Eva Maturová.

7. dubna policisté změřili prvního "rekordmana". Ten na silnici, kde je povolena maximální rychlost 90 km/h, jel rychlostí 174 kilometrů v hodině. „V sobotu 11. 4. 2020 tam radar chrudimských dopravních policistů přistihl závodníka jedoucího rychlostí 205 km/h,“ uvedla Maturová. 

Policisté neměří jen na obchvatech a dálnicích, často je řidiči mohou potkat i v obcích, kde je maximální rychlost 50 kilometrů za hodinu. „Ve stejných dnech měřili rychlost jízdy i v obci Nový Dvůr, ani tam se nestačili divit. Minulou službu tam stejná hlídka zaznamenala nejvyšší překročenou rychlost o 45 km v hodině (tedy 95), v sobotu ho přemohl další hříšník, který bude u správního orgánu vysvětlovat, proč jel v obci na padesátce rychlostí 143 km/h,“ popsala mluvčí.

Hříšníci tak musí počítat s tím, že si na nějakou dobu nezařídí. „Nebudeme ale předbíhat, o vině a trestu rozhodne až správní orgán ve správním řízení,“ dodala Maturová.

Maturová na závěr popsala, že si někteří řidiči pletou silnici se závodní dráhou a zneužívají slabého provozu. „Dokud jde 'jen' o pokuty, možná mávnou rukou, nebo si na přítomnost hlídek zanadávají, ale ne vždy jde 'jen' o pokutu. Lidský život je to nejcennější, a to by si každý takový řidič měl uvědomit dříve, než přidá plyn v mýlce, že jemu se nemůže nic stát,“ zakončila. 

Citronel ( 16. dubna 2020 15:50 )

To by bylo zdechlin,my jsme slované,to znamená,že jsme tupější,pro nás je nebezpečné i šlapací kolo.Nemůžeš slovany s kýmkoliv srovnávat a už vůbec ne s germány.

Citronel ( 16. dubna 2020 15:46 )

I když svou Fábii vydráždim,tak nedosáhnu toho,abych překročil,jedině v obci,tam pořád někoho vytrubuji a lepím se tak,že by vlas neprotáhl,prostě dělám,jak mi všichni strašně překážejí a omezují mě.Moc se mi líbí,jak mě někteří berou vážně a začnou panikařit.Nebo začnu při koloně strašně troubit a dotčeně se rozhlížím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání