Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamioňák vjel na Zlínsku na přejezd: Na poslední chvíli se mu podařilo ujet! Hrozí mu osm let

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, VaB - 
5. dubna 2020
14:07

Řidič kamionu vjel na Zlínsku na přejezd v době, kdy blikala výstražná světla a poté se sklopily závory. Na poslední chvíli se mu podařilo z přejezdu dostat a z místa ujel. Policisté ho vypátrali a pokud se mu prokáže vina, hrozí mu až osmileté vězení. 

Na železničním přejezdu v Tlumačově na Zlínsku uvázl kamion mezi závorami, a to ve chvíli, kdy svítilo výstražné červené světlo zabezpečovacího zařízení. Přejezd stačil opustit krátce před příjezdem vlaku, jehož vlakvedoucí použil rychlobrzdu. Osmačtyřicetiletého řidiče nákladního vozu z Olomoucka nyní kriminalisté podezřívají z obecného ohrožení. V případě prokázání viny mu hrozí tříleté až osmileté vězení, sdělila ČTK policejní mluvčí Monika Kozumplíková. 

Incident se stal v polovině března, policie o něm však informovala až nyní. Poté, co řidič vjel na železniční přejezd, zůstal s kamionem uvězněný mezi závorami, které se mezitím sklopily. „Řidič vystoupil z vozu a ve snaze zabránit srážce, chtěl závoru zvednout rukama. Na pomoc mu přišel řidič vozidla, které stálo před přejezdem, závoru rukama zvednul, muž s kamionem projel, přitom poškodil závoru a z místa odjel," uvedla mluvčí.

Vlak směřující do Prahy podle ní jel rychlostí asi 140 kilometrů v hodině. „Cestovalo v něm 15 cestujících a tři členové posádky. Vlakvedoucí ve snaze zabránit střetu vlaku s kamionem použil rychlobrzdu. Jen díky jeho včasné reakci vlak skutečně zastavil ve vzdálenosti asi 30 metrů před železničním přejezdem a ke srážce nedošlo," uvedla Kozumplíková.

Krátce po incidentu řidiče kamionu vypátrali policisté z Olomouckého kraje. „K dopravní nehodě se přiznal. Ani jeden z účastníků dopravní nehody nebyl pod vlivem alkoholu," doplnila mluvčí. Veškeré okolnosti události nyní vyšetřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání