Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Seniora v Semilech nepustili do obchodu: Zaměstnanci ho prý napadli a sebrali mu i mobil!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
2. dubna 2020
16:39

Za napadení seniora v obchodě s potravinami v Semilech policie stíhá tři jeho pracovníky. Staršímu muži odmítli umožnit nakupovat v době vyčleněné pro seniory, neboť si mysleli, že je mladší. Při incidentu muže zranili a vzali mu telefon. Policie 29letou ženu obvinila z loupeže, sedmadvacetiletého muže z ublížení na zdraví a výtržnictví a 37letého muže z výtržnictví. 

„Kriminalisté se však případu i nadále věnují a dále prověřují, zda se nedopustil protiprávního přestupkového jednání i samotný napadený zákazník,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. 

Incident se stal 19. března v prodejně na Riegrově náměstí v Semilech poté, co pracovník prodejny odmítl staršího muže v roušce vpustit dovnitř. Domníval se mylně, že je mu méně než 65 let.

„Muž se zaměstnanci prodejny snažil prokázat svým občanským průkazem, což vedlo ke vzájemné vyhrocené situaci a následnému fyzickému napadení zákazníka ze strany zaměstnance, přičemž mu druhá zaměstnankyně vytrhla silou z ruky mobilní telefon. Poté se do konfliktu zapojil ještě i další zaměstnanec prodejny, který také zákazníka fyzicky napadl,“ dodala Šrýtrová. Zraněný senior musel být k ošetření převezen do nemocnice v Jilemnici.

Tři pracovníky prodejny policisté podle Šrýtrové obvinili na základě výpovědí svědků a kamerových záznamů z prodejny. Ženě hrozí trest od dvou do deseti let, mladšímu muži až tříletý trest vězení a staršímu muži až dva roky vězení. 

alter012 ( 3. dubna 2020 04:00 )

Nie každý vie zbaviť sa svojho starého "zbytočného" deda na 100 iných spôsobov!
To , že tvoj dedo sa môže 3x rýchlejšie nakaziť v obchode iných ročníkov ty vôbec nevadí ?
Mne to z úcty k starším nepripadá až taká nebetyčné blbosť ! Zaujímavé , že to zavádzajú aj iné štáty .....prečo asi ? Lebo je to blbost !

ChrapouniRetardovani ( 2. dubna 2020 18:31 )

Tak to jsou ty ovace co plodí vaše milovaná vláda vy jelita pomatení!!!!! Všechny tři bych nechal vyslečený do rána ve mrazu ať chcípnou za tohle chovaní!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání