Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Aničku (†10) rozdrtil dřevěný medvěd: Na 200kilovou sochu lezla při hře

Autor: shp - 
11. března 2020
17:55

Dětská hra se během několika okamžiků změnila v drama s fatálním koncem. Teprve desetiletá Anna Zhdanová si hrála v zábavním parku Dubový háj v převážně hutnickém ukrajinském městě Záporoží. Vylezla na 200 kilogramů vážící sochu medvěda ze dřeva. Ta se ale převrhla, spadla na dívenku a rozdrtila ji.

Dívenka zavítala do dětského parku, kam ji vzali rodiče během oslav Mezinárodního dne žen. Zatímco si Anna hrála, rodiče seděli v kavárně vzdálené přibližně 275 metrů od ní. Bohužel její dětský zrak upoutala dřevěná socha medvěda, která váží 200 kilo. Nebyla vůbec připoutaná a převrhla se, když na ni Anna vylezla.

Zranění neměla Anna šanci přežít

Bohužel dopadla přímo na holčičku a rozdrtila její křehké tělíčko. Otec, který vše viděl, okamžitě ke svému andílkovi přiběhl na pomoc, ale už bylo pozdě. Dívka utrpěla příliš vážná zranění. Skončila s otevřenou ránou na hlavě, vnitřním krvácením a mnoha zlomeninami žeber a kostí na nohách i rukách.

Převezena byla za křiku a pláče rodičů do nemocnice, v ní ale druhý den zemřela. „Dívčin stav byl extrémně vážný. Zemřela bez nabytí vědomí druhý den ráno po incidentu,“ řekl mluvčí Zápořijské regionální dětské nemocnice podle Daily Mailu. Policie okamžitě začala vyšetřování kvůli podezření ze zanedbání povinností, které vedlo ke smrti nezletilé osoby.

Lhostejnost provozovatelů parku

Provozovatelé parku přitom moc dobře věděli, jak je socha nebezpečná, ale neudělali nic proto, aby ji odstranili. „Byly tam varovné nápisy zakazující dětem lezení na sochu,“ prohlásil ředitel parku Oleg Komarenko. „Medvěd nespadl poprvé. Děti na něj lezli mnohokrát během posledních let a byl to zázrak, že nikoho dřív nezabil,“ řekla Naďa, která park často navštěvuje.

vebus ( 26. června 2020 13:05 )

Děti na něj lezli...? To snad ne... Co kdyby si autor článku trochu procvičil český jazyk?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání