Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dcery (11) poslaly zavražděné mamince Zdeňce (†41) dojemný vzkaz: Jediná na světě, bytost nejdražší...

Autor: idh - 
29. února 2020
12:55

Třináct dní po vraždě Zdeňky K. (†41) na Sardinii se uskutečnilo poslední rozloučení v Kolíně. Obřadu se zúčastnily desítky smutečních hostů. Dva lidé pro Zdeňku nejdůležitější ale chyběli. Její dcerky-dvojčata (11) mamince alespoň poslaly dojemný vzkaz.

Rodina, kamarádi i spolužáci ze střední školy se přišli na kolínský hřbitov v pátek dopoledne rozloučit se Zdeňkou K., kterou na Sardinii ubodal její násilnický expřítel. V obřadní síni bylo zhruba 50 lidí.

Jediné, kdo se z nejbližších obřadu neúčastnil, byly její dcery, dvojčata Anita a Sophie (11). Nad rakví alespoň zazněly verše, které děvčata mamince poslaly.

„Jediná na světě, kdo by ji neměl rád? Která vždy potěší, tak měkce pohladí… Jediná na světě, jež nikdy nezradí. Na ni nám zůstane nejhezčí vzpomínka. Ta bytost nejdražší, to byla maminka. Nechť tě Bůh odmění klidným a krásným snem,“ vzkázaly holčičky.

Maminka zavražděné pak za sebe i za Zdenčina bratra Miroslava K. připojila slova popisující Zdenčino rozhodnutí hned po škole odjet na Sardinii, její návraty domů a také narození dcer, kdy radost vystřídaly starosti. U jedné z nich se totiž projevil zdravotní hendikep.

Slova Zdenčiny maminky dojímala. „Vše jsi vydržela, i když jsi na vše zůstala sama. Obdivuji tě za všechnu lásku, statečnost i vůli překonávat vše,“ zaznělo. „Žel Bohu žijí mezi námi i zlí lidé, manipulátoři… A protože jsi věřila v lidské dobro, stalo se ti to osudným,“ stálo v dopise.

Babička slíbila, že se o dceřiny holčičky postará. „Já i tvůj bratr se budeme starat s láskou i péčí o tvoje děti a nikdy nedopustíme, aby holčičkám někdo ublížil,“ končil vzkaz milované dceři.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání