Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Malou holčičku (†6) našli na Olomoucku mrtvou: Na pískovišti zbyla jen bábovička

Aktualizováno -
26. února 2020
15:24
Autor: yks, ČTK, rc - 
26. února 2020
09:18

Několik hodin trvalo pátrání po šestileté holčičce na Jesenicku. Do pátrání byly zapojeny stovky lidí, profesionálů i dobrovolníků, hasiči, policisté a kynologové ze sousedních krajů. Nakonec však bohužel skončilo tragicky. Dívka byla nalezena mrtvá, a to jen pár metrů od místa, kde ji viděli naposled!

Šestiletá holčička si ještě v úterý odpoledne hrála se svou sestřenicí na pískovišti na Jesenicku. Pak zničehonic beze stopy zmizela. Na pískovišti po ní zbyla jen bábovička z písku ozdobená květinami.

Pátrání po holčičce, která navštěvovala poslední ročník mateřské školy, vyvolalo mezi místními vlnu solidarity. Společně s policisty a hasiči ji hledalo zhruba 200 až 300 místních obyvatel.

Lidé se svolávali především přes sociální sítě, kde byla zveřejněna i fotografie dívenky včetně popisu oblečení. Na výzvu k pátrání reagovali místní okamžitě, další jednotlivci poté až do nočních hodin podrobně popisovali, která místa v okolí prošli a prohledali.

Koordinovali se i přes sociální sítě

„Hodně nám pomohl mobilní rozhlas, facebook i facebookové profily Zlatých Hor. Během chvilky se shromáždilo přes 200 lidí. Nicméně byla tady spousta hasičů, policistů, všem patří poděkování, i když to bohužel takto dopadlo,“ řekl starosta Milan Rác.

Dívku podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka hledali také specialisté lezeckých skupin, komunikačních technologií i kynologové ze Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. V pátracích skupinách několik hodin prohledávali terén.

V pohotovosti byla kvůli pátrání po dívce také potápěčská skupina z Olomouce i záchranáři z nedalekého Polska.

Našli ji až nad ránem 

Dobrovolníci se kvůli hledání holčičky sešli v úterý ve 21:30 u hasičské zbrojnice, skupiny se poté z terénu vrátily ve středu kolem 01:30.

Tělo dívenky bylo podle informací Blesku nalezeno nad ránem, pouhých padesát metrů od místa, kde byla naposledy viděna! Nacházelo se údajně ve studni na zahradě rodinného domu, která je ukrytá za stromy. „Za těmito smrky měli policisté stan. Tam je ta studna,“ řekl pro Blesk muž ze sousedství. Příčiny úmrtí vyšetřuje policie. „Byla nařízena soudní pitva a bude se čekat na její výsledky,“ uvedla policejní mluvčí. 

Ta také vysvětlila, proč se do pátrání nedostalo do policejní databáze pohřešovaných dětí v ohrožení. „Důstojník, který tomu velel, měl informace o tom, že dítě se nachází v té lokalitě. Proto jsme nevyhlašovali dítě v ohrožení, které má celorepublikový dosah,“ řekla mluvčí. Bližší informace k případu nechce policie sdělit, a to i s ohledem na rodinu.

Klra estkov ( 28. února 2020 18:17 )

Váš vyfackovat, blbý co když vím jaká jste, ale chuj s tým ..upřímně mi je malé líto a upřímnou soustrast, ale nezodpovědnost a ještě dělat ze sebe blbou, jo zatleskejte si sama svou chybou. Kdyby jste aspoň řekla pravdu hned na začátku kde se to stalo a nerikala, že to bylo tam kde bydlíte, to mi je celkem k smichu. Malou jste mohli najít dřív. A též mě fascinuje to, že malá byla viděna v 18h na náměstí v zh a nikdo nic nehlásil😏👍

Klra estkov ( 28. února 2020 18:14 )

Já vím 😉🤝

Klra estkov ( 28. února 2020 18:13 )

Vím, znám ji a vím jaká je ...? Vím jak to u nich doma chodí? A spousta dalšího 🙃

Miroslav Strnadel ( 27. února 2020 21:17 )

Nevím o co Vám jde Dianku jsme hledali všude hned jak jsme vyděli že tam není že vám není trapně psát takové nesmysly byla jsem tam a hlidala jsem jí byl to okamžik když nic nevíte tak se do toho nepleťte a nechlastala jsem jste trapní zameťte si před svým prahem a pak pomlouvejte ostatní že vás hanba nefackuje

tlapkab ( 27. února 2020 16:02 )

Protože informace o strouze i její fotka z článku zmizela... Komické, jak si může jen tak někdo vymýšlet různé informace a není trestně stíhán...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání