Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrat v případu Češky (†27) ubodané v Norsku, po které zůstala dcerka: Expartnerovi se vrátila paměť? Nečekané doznání

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: shp, yks, ČTK - 
25. února 2020
10:10

Jeho advokát o něm tvrdil, že si nic nepamatuje a že je zoufalý. Čech (52), který údajně v létě 2018 ubodal svou o více než 20 let mladší expartnerku, se nyní podle norských médií ke svému činu doznal. Za krutým zločinem měly stát spory o dítě.

Několik hlubokých ran nožem měl zasadit český občan své expartnerce v červenci 2018 v kavárně Tiffany Café v centru norské metropole Oslo. Žena se tam v té době zaučovala. Oba totiž do Norska přijeli za prací.

Měli spolu dceru, ale nežili spolu a právě v tom byl zárodek problémů. Dvojice byla dlouhodobě znesvářená kvůli společnému potomkovi, kterého muž dlouho neviděl.

Muž na ženu, jíž bylo v době vraždy 27 let, podle všeho zaútočil v kavárně po hádce. Oběť podlehla bodným poraněním o týden později v nemocnici. „Zemřela kvůli nedostatečnému zásobení mozku kyslíkem,“ uvedl norský server Norway Today.

Tragický vývoj situace se promítl i na obvinění muže, který skončil za mřížemi a byl obviněn z vraždy. K té se však nepřiznal. Obviněný vinu nepřiznal. „Je velmi smutný a zoufalý z toho, co se stalo. Měli spolu konflikt o dítě, které dlouho neviděl. Část události si nepamatuje,“ řekl tehdy mužův právník Johnny Vum.

Nyní se však situace změnila. Jak v úterý uvedl Norway Today, muž učinil doznání. V Norsku mu za vraždu hrozí trest maximálně 21 let. Vyšší se v Norsku neuděluje.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání