Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Mrtvá žena ležela u dětského hřiště: Ani po 2 měsících policie neví, kdo to je!

Autor: VaB - 
23. února 2020
18:05

Kriminalisté pátrají po totožnosti ženy, kterou začátkem prosince nalezli mrtvou v křoví nedaleko dětského hřiště v Olomouci. O pomoc žádají i veřejnost. Pozor, v článku jsou fotografie zemřelé ženy, které nejsou vhodné pro děti a slabší povahy.

Už přes dva měsíce se snaží kriminalisté z Olomouce přijít na totožnost ženy, kterou nalezli 4. prosince mrtvou v křoví. „V ranních hodinách jsme cestou tísňové linky 158 přijali oznámení o nálezu mrtvoly neznámé ženy v křoví ve Smetanových sadech v Olomouci,“ řekl v pořadu Na Stopě kriminalista Pavel Hrabal. 

Ženu, která podle soudního lékaře zemřela pravděpodobně na podchlazení, nalezly zaměstnankyně sadu. „Ten den jsme s kolegyní měly za úkol uklízet nepořádek v parku. Vždycky vyhrabáváme odpadky i z křoví, protože lidi, jak chodí kolem, tak tam odhodí, co je napadne,“ popsala v pořadu jedna z žen.

„A kousek za dětským hřištěm jsem se tak podívala pod jedno křoví a viděla jsem, že tam někdo leží. Zjistili jsme, že je to paní, která ležela na břiše a vůbec se nehýbala. Chvíli jsme na ní s kolegyní zkoušely mluvit, ale nijak nereagovala,“ dodala žena. Lékař přivolaný na místo mohl konstatovat pouze smrt. 

Podle kriminalisty byla žena oblečena do černobílých kalhot, fialového svetru a fleesové mikiny modré barvy s černými pruhy. „Na základě tohoto oblečení jsme na kamerových záběrech dohledali, jak se žena pohybuje po Olomouci,“ řekl kriminalista. Navíc si myslí, že by mohlo jít o ženu bez domova.

Důležitým poznávacím znamením by mohla být i netypická jizva. „Byla zjištěna na levé noze nepravidelná jizva, již zahojená. Pravděpodobně po popálenině. Na stehně byla nalezena další jizva,“ řekl v pořadu Na Stopě soudní lékař Petr Chromec.

Pokud někdo ženu znal a mohl by policistům pomoci s identifikací, nechť se ozve na lince 158. 

villon ( 24. února 2020 07:36 )

Ale ta to podle mně nebude. Byla hubenější. I když kdo ví, posmrtný edémy jsou sviňa a identyfikaci snižujou, mohl bych vyprávět...

villon ( 23. února 2020 22:10 )

Já to nerozklikuju, na to nemám čas. Se nedivim že pořád nevěděj kdo to je když je to tak zakamuflovaný.

villon ( 23. února 2020 18:41 )

Proč ji rozpixelovaly hubu? To ji těško někdo identyfikuje, twl 😎

dietr ( 23. února 2020 18:36 )

Popálenina vypadá jako od výfuku motorky, ale je to neléčené, asi socka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání