Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilec v pick-upu smetl rodinné auto: Zemřely dvě matky a jejich dcery (†12)

Autor: DH - 
18. února 2020
19:21

Dvě bývalé volejbalové hvězdy, Carrie McCawová (†44) a Lesley Pratherová (†44) zahynuly společně s jejich dvěma dcerami Kacey a Rhaynou (obě †12) při tragické autonehodě v americkém státě Missouri. Řidič, který kolizi zavinil, byl patrně pod vlivem alkoholu a nyní čeká na verdikt policie.

K nehodě došlo v pátek okolo půl jedenácté dopoledne místního času. Matky s dcerami cestovaly podle amerických médií na volejbalový turnaj ve městě Kansas City. Když ovšem jely po dálnici 364 v okrese Saint Charles, protijedoucí pick-up Ford F-250 prorazil bariéry a čelně se střetl s jejich minivanem a ještě jedním vozidlem.

Podle svědků se všechno seběhlo tak rychle, že řidička Lesley Pratherová neměla sebemenší šanci kolizi zabránit. Trosky se rázem rozletěly po celé dálnici. Ke třem autům se okamžitě seběhlo několik lidí. Zjistili, že v jednom z bouraných automobilů je starší pár, který vyvázl jen s lehkými zraněními. Řidič pick-upu Elijah Henderson (29) měl zlámané nohy. Když pak svědci spatřili čtyři ženy v rodinném autě, byli si jistí, že žádná nepřežila.

„Pro mě jako pro matku, pro rodiče a lidskou bytost to bylo strašné,“ řekla jedna z žen, které byly na místě nehody jako první. S jinými lidmi se ještě jednu z dívek snažila oživovat, ale marně. Lékař po příjezdu na místo konstatoval jejich smrt.

Mladé dívky Kacey a Rhayn hrály obě za volejbalový tým KIVA Louisville VC. Všechny jejich spoluhráčky i soupeřky jsou po tragédii v naprostém šoku. „Posíláme naši nejhlubší soustrast, myšlenky a modlitby rodinám McCawovových a Praterových,“ napsal mluvčí volejbalové ligy, kde dívky nastupovaly.

Po nehodě se veškerá pozornost rázem obrátila na řidiče Hendersona, který nezvládl řízení svého pick-upu, čímž tragédii patrně zavinil. Navíc byl podle policie pod vlivem alkoholu. I proto dálniční hlídka společně s prokurátorem ujistila veřejnost, že proti mladíkovi brzy podniknou právní kroky. Nicméně oficiálně ještě muž zadržen nebyl, jelikož ještě nedorazila kompletní toxikologická zpráva.

jezidedek ( 19. února 2020 11:24 )

trest smrti!! vysrat se na havlovou demokracii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání