Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kryštůfek (†4 měs.) a čtyři dospělí zemřeli při tragické nehodě: „Silnice smrti“ se dočká oprav!

Autor: VaB - 
20. února 2020
20:16

Na začátku listopadu došlo u Pavlic na Znojemsku k obrovské tragédii. Při čelním střetu dvou vozidel zemřeli na místě čtyři lidé. Tři muži z vozu Audi (†38, †50 a †51) a žena z volkswagenu (†26). Při nehodě se vážně zranil i čtyřměsíční Kryštůfek. O dva dny později v nemocnici zemřel. „Silnici smrti“ nyní čekají závratné změny!

K vážné dopravní nehodě došlo 11. listopadu před pátou hodinou odpolední na silnici I/38 u Pavlic na Znojemsku. Audina jedoucí do Znojma přejela do protisměru a na horizontu se čelně srazila s protijedoucím volkswagenem. Nehoda měla tragické následky. 

V audi s rakouskou registrační značkou zemřeli tři muži (†38, †50 a †51) balkánského původu, z posádky přežila jen žena, kterou převezli do nemocnice. V druhém autě zemřela šestadvacetiletá Markéta. Spolu s ní v autě cestoval teprve čtyřměsíční Kryštůfek, který utrpěl vážná zranění. Pár dní po nehodě v nemocnici svým zraněním podlehl.

Podle informací Blesk.cz havaroval na místě ještě třetí automobil. Ten měl řídit manžel ženy a otec dítěte ve volkswagenu. „To se nedá nazvat jinak než masakr. Nechápu, co posádka v audině prováděla, vjela do protisměru a nedala té ženě šanci na přežití,“ svěřil se tehdy pro Blesk.cz očitý svědek tragédie.

„Silnice smrti“

Tři měsíce od nehody se silnice téměř nezměnila. To by se ale mělo brzy změnit. Ředitelství silnic a dálnic čeká podle serveru Deník.cz na výsledky bezpečnostního auditu. V něm by se měl řešit i horizont, kde k tragické nehodě došlo. 

„Zpracování bezpečnostního auditu na vybraných částech této silnice, tedy nejen u Pavlic, máme zadané. Audit by měl být hotový do konce února. Obratem na něj budeme reagovat,“ řekl znojemskému deníku Rovnost ředitel krajského ŘSD David Fiala s tím, že případné práce by kvůli počasí začaly až na konci března či počátkem dubna.

Razantní změny se dočká i kritický horizont, kde došlo k tragické nehodě. Deníku to řekl starosta Pavlic Pavel Nechvátal. Podle něj půjde o novinky v podobě vodorovného a svislého dopravního značení. „Jednak před horizontem bude delší plná čára, přibudou dopravní značky zákaz předjíždění a konec zákazu předjíždění a také šipky na silnici, upozorňující na povinnost vrátit se do pruhu,“ vysvětlil Nechvátal. Bezpečnost mají na silnici I/38 zlepšit i dva kruhové objezdy, které vzniknou na křižovatce u obce Kasárna a Kravsko.

offline ( 20. února 2020 22:08 )

Jestlipak tenhle respektuje nějaké pruhy, nebo značky.... http­s://ww­w.no­vinky­.cz/kr­imi/­clanek­/posad­ka-bmw-zbila-v-centru-prahy-chodce-osoba-blizka-vzkazala-firma-policii-40032832

sorgedoktor ( 20. února 2020 20:55 )

Offline...Ty pruhy jsoun diobry...Ridici toí musi respek­tovaT­..vY­JEDES SI NAQ VRANOVSKOU PREHRADU A NEJACI RAKUSANE BLŮKANSKEHO PUVODU TI DOSLOVA VYHUBI RODINU

offline ( 20. února 2020 20:41 )

Balkánští Rakušané rozumějí jen namířené pistoli, kdepak na ně s nějakými pruhy!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání