Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kněze Marcela přistihli v hotelu s mladíkem: Prohřešky má napravit pokáním v Itálii

Autor: chal - 
4. února 2020
12:23

Katolický kněz Marcel Puvák (41) byl svlečený jen do spodního prádla, když k němu do hotelového pokoje vtrhl polský aktivista Zbigniew Stonoga a obvinil ho z pedofilie. S duchovním byl totiž na pokoji mladší muž, o kterém si Puvák podle Stonogy myslel, že je nezletilý. Jak se ovšem ukázalo, kněz žádný trestný čin nespáchal. Církevní trest ho ale neminul.

Koncem loňského října polský podnikatel a aktivista Zbigniew Stonoga obvinil českého kněze Marcela Puváka z pedofilie. Stonoga duchovního překvapil v hotelovém pokoji téměř svlečeného, společnost mu dělal mladší muž.

Puvák se přiznal, že s ním chtěl mít sex, nicméně obvinění z pedofilie popřel. Jak zjistil server iRozhlas.cz, polská policie mu dala za pravdu, trestný čin se podle vyšetřovatelů nestal. Kněze tak potrestala pouze katolická církev.

„Jednání, kterého se jmenovaný dopustil, není ani v církevním trestním právu přímo definováno jako trestný čin, ale je závažným porušením kněžského závazku celibátu. A s ohledem na okolnosti také velkým pohoršením a poškozením dobrého jména církve,“ řekl webu iRozhlas.cz Pavel Siuda, mluvčí ostravsko-opavské diecéze.

Církevní soud Puváka vzhledem k doznání, projevené lítosti a rezignaci na jeho funkce potrestal mírněji, podle iRozhlasu se má kát v komunitě v Itálii. Kromě toho kněz prozatím nesmí sloužit mše.

Zbigniew Stonoga se dlouhodobě snaží odhalovat praktiky pedofilů v Polsku. Záznam „nachytání“ českého kněze zveřejnil na svém kanálu na youtube.

havran2 ( 4. února 2020 15:46 )

Uříznout mu šulina a žádné příště nebude !

mazd ( 4. února 2020 13:34 )

Pokání v Itálii ho této úchylky nezbaví.Chce to nějakou léčbu.

Monikay ( 4. února 2020 13:12 )

dělá to co asi i dost dalších, ale má teď pěknou ostudu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání